De Selfie is zó juni 2017! Binnenkort nemen we allemaal een Bothie

De Selfie is zó juni 2017! Binnenkort nemen we allemaal een Bothie

Waarom nog een selfie nemen als je ook een foto van het uitzicht én jezelf kan nemen? Binnenkort komt de nieuwe Nokia 8-smartphone uit met een speciale cameramodule waarmee je ‘bothies’ kan nemen. In deze module kan je tegelijkertijd een foto of video maken met de voor- en achtercamera. 

Na de heruitgave van de nieuwe Nokia 3310, probeert het Finse merk nog steeds smartphonegiganten Apple en Samsung in te halen. De volgende zet van het bedrijf is de nieuwe Nokia 8 met ‘bothiemodule’. Deze optie zorgt ervoor dat je camera-app zowel de selfiecamera als de voorcamera benut, op hetzelfde moment. Je kan zelfs meteen streamen en delen op Youtube, Facebook of andere sociale media.

Mooie bothies

Het toestel valt ook op omdat de camera bestaat uit lenzen van Carl Zeiss. Zo’n lenzen werden tot nu toe enkel gebruikt in dure spiegelreflexcamera’s. De voorcamera heeft zelfs een dubbele lens en kan zelfs in 4K-resolutie opnemen. Beide camera’s beschikken over een 13-megapixelcamera: ja ook de selfiecamera! Het bedrijf heeft duidelijk geïnvesteerd in iets wat gebruikers tegenwoordig belangrijk vinden: foto’s nemen van het uitzicht, eten en uiteraard jezelf.

Frontback

Deze Androidgestuurde Nokia komt met iets nieuw af, maar eigenlijk bestaat er al een app waarmee je bothies kan maken. De echte pionier is Frontback: deze app maakt gelijktijdige foto’s mogelijk sinds 2013. Uiteraard zijn er wat verschillen: bij de nieuwe Nokia moet je niets meer downloaden en kan je live kan gaan. De betere cameralenzen en -mogelijkheden geven ook scherpere beelden.

Nog heel eventjes wachten, de nieuwe Nokia 8 komt al in september uit. De smartphone met 5,3-inch scherm (2560 x 1440) zou 599 euro kosten.

Gesponsorde artikelen