De show waarin alles moet kunnen: waarom Jonas & Van Geel echt hilarisch wordt

De show waarin alles moet kunnen: waarom Jonas & Van Geel echt hilarisch wordt

Vanavond start op VTM de show waarin alles net dat tikkeltje meer moet zijn. Jonas Van Geel trok er ter voorbereiding zelfs voor naar de VS en liet zich inspireren door wereldsterren zoals Jimmy Kimmel en Conan O’Brien. En toch wordt het iets anders, want Vlaanderen is voor zo’n show gewoon veel te klein. Maar wij denken dat hij er iets moois van heeft gemaakt.

Door: Inge Ringoot & Günther Brants

VTM gelooft dit najaar heel hard in Jonas Van Geel. Ze konden hem gerust nog een vervolg op één van zijn vorige programma’s laten maken, maar het was gewoon tijd voor iets nieuws. Jonas heeft al die ervaring gebruikt om een show te maken zoals we er nog geen hebben in Vlaanderen. Een totaalspektakel, met naast leuke gasten en interviews ook ruimte voor muziek en acteerwerk. Jonas vond het erg belangrijk dat er terug plaats is voor muziek op tv.

Als er één ideale host voor zo’n show rondloopt, dan is hij het natuurlijk wel. “Het is een soort personality show, een talkshow, maar omdat ik het doe zal het anders zijn. We gaan erin spelen, zingen, interviewen, … alle dingen die ik misschien een klein beetje kan zitten erin”, zegt hij. Je gaat hem ook af en toe in een van zijn befaamde imitaties zien. “Maar dat is niet het belangrijkste, dat is toch vooral Tegen De Sterren Op. Al ga ik in het programma niet negeren dat ik ook een beetje kan imiteren.” En zo ga je van de ene verrassing in de andere terechtkomen.

Geen Obama, wel Michel

Amerikaans op z’n Vlaams, zo zou je het concept een beetje kunnen omschrijven. Jonas Van Geel trok naar LA om er grote komische presentators zoals Jimmy Kimmel en Conan O’Brien aan het werk te zien. Maar toch heeft hij er niet echt veel geleerd. “Amerika is gewoon veel groter, veel straffer. Obama zit daar in een zetel te vertellen over zijn hond, en daarna komt Tom Cruise zeggen dat hij ook een hond heeft. Daar wordt de dag nadien over gesproken. Dat kan bij ons niet. Wij moeten het gewoon interessant maken met de gasten die wij hebben, met mensen die wereldberoemd zijn in Vlaanderen.”

Maar verwacht niet alleen binnenlandse gasten, Jonas belooft ons dat er ook sterren uit het buitenland in z’n zetel zullen plaatsnemen. “Ik ben heel tevreden met de gasten die we hebben. Natuurlijk zou ik ook graag Obama hebben, die ik dan kan vragen hoe het met z’n hond gaat”, lacht hij. In de eerste aflevering vanavond zit er een heel bont gezelschap klaar, met naast Nathalie Meskens ook de meisjes van K3 en, toch opmerkelijk, premier Charles Michel. Die zal er ook over zijn kennis van het Nederlands spreken, en over die ene keer waarop hij er toch een beetje naast zat.

Z’n gasten moeten er trouwens tegen kunnen dat hij af en toe toch iets met hen uitsteekt. Hoewel ze dat natuurlijk kunnen verwachten van Jonas Van Geel zijn ze totaal niet op de hoogte. “Anders zou het niet werken. Ik moet ervoor zorgen dat ze mij vertrouwen, dat ik niet over de schreef ga.”

Late night

Wat niet kan op woensdag houdt Jonas voor de late night-versie op vrijdagavond. Dan gaat het er allemaal veel losser aan toe: het publiek staat recht, met een drankje in de hand, K3 wordt vervangen door groepen die net iets harder spelen, en ook de vragen mogen misschien dat tikkeltje stouter worden. “Woensdag is het allemaal iets properder, er zijn meer gasten, de show is iets groter. Vrijdagavond gaan we iets meer los. Laat ons zeggen dat er op vrijdag meer regels zijn, en op woensdag minder.” Het programma is op vrijdag ook iets korter.

Twee shows per week, een knap decor, hoogwaardige gasten, … Jonas Van Geel krijgt een serieuze kans van VTM. Is er dan geen sprake van een beetje stress? “Ja, die is er natuurlijk wel. We gaan de mensen iets laten zien waar we lang aan gewerkt hebben. Het is voor ons een beetje als de eerste schooldag en we hebben onze kleine net naar de schoolpoort gevoerd.” Maar naast al dat harde werk is de show ook gewoon heel plezant voor Jonas Van Geel. Of zoals hij het zelf zegt: “VTM heeft me mijn speeltuin gegeven waarin ik lekker mijn ding kan doen.”

Jonas & Van Geel – Woensdag om 21u25 & Vrijdag om 22u25

Gesponsorde artikelen