‘De Slimste Mens ter Wereld’: Jonas Geirnaert fileert sprookje van Roodkapje

De Slimste Mens ter Wereld is vanavond toe aan de laatste aflevering van de tweede week. Daarin zal Jonas Geirnaert voor de eerste keer plaatsnemen achter de jurybank. Daar deelt hij z’n ongezouten mening over onrealistische sprookjes. Hij richt z’n pijlen vooral op Roodkapje.

Vanavond zijn Bart Cannaerts en Jonas Geirnaert de jury van dienst in De Slimste Mens ter Wereld. In de teaser krijgen we te zien hoe Jonas Geirnaert z’n ongezouten mening geeft over het onrealistische sprookje van Roodkapje.

Roodkapje

In de teaser voor de aflevering van De Slimste Mens ter Wereld krijgen we de hilarische reactie van Jonas Geirnaert op Roodkapje te zien. “Ik zal het proberen bondig houden”, klinkt het. Waarna hij van wal steekt. “Roodkapje wordt in het bos gestuurd door haar moeder met een mandje voor haar grootmoeder. Oké, ça va, interessant. Ze is op weg en komt een wolf tegen. Die praat tegen haar. Ik ga daarin mee dat is een sprookje, wolven praten. Oké. Maar dan zegt de wolf: ‘Wat ben je aan het doen?’. ‘Ah, ik ben bloemetjes aan het plukken voor mijn oma.’ En de wolf heeft een plannetje en zegt: ‘Ah, je moet verderop bloemetjes gaan plukken’. Die haast zich naar het huisje van oma, eet die oma op en gaat met die kleren van die oma in bed liggen om Roodkapje te kunnen opeten als ze binnenkomt. Maar hij had daarjuist al een kans om ze op te eten! Die was daar alleen in dat bos, ongewapend, je kan die perfect opeten daar en dan. Waar is heel die list met die oma voor nodig?”

Maar ook de jager, die de held van het verhaal is, krijgt ervan langs. “Als je denkt dat de wolf de grootste debiel is van het verhaal, dan moet de jager nog komen”. “Die loopt door het bos en wordt gealarmeerd door gesnurk uit het huisje. Er is daar een dubbele moord gebeurd, dat heeft hij niet gehoord, maar gesnurk uit het huisje hoort hij wel.” Daarna gaat hij binnen mét z’n wapen, maar hij besluit om dat niet te gebruiken maar in plaats daarvan de buik van de wolf open te snijden. “Roodkapje en die grootmoeder komen daaruit. En die leven nog. Tuurlijk leven die nog!”, voegt hij er sarcastisch aan toe.

Maar daar stopt het nog niet, want de jager – die nog steeds een wapen bijheeft – beslist om de wolf op een bijzondere manier om het leven te brengen. Door stenen in z’n buik te stoppen en z’n buik vervolgens weer dicht te naaien. De wolf zou dan dorst krijgen waardoor hij in de waterput zou vallen. De jager voert dat plan uit en “die wolf slaapt daar allemaal door”. “Dus het plan van de jager is: je hebt net een wolvenaanval miraculeus overleefd en dan ga je je enige bron van drinkbaar water vergiftigen door het kadaver van een wolf daarin te stoppen. Gebroeders Grimm, met alle respect, ik schrijf dat honderd keer beter.”

Bekijk hier de teaser voor de aflevering van vanavond:

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...