‘De Slimste Mens ter Wereld’: Toby gaat al meteen de mist in: “Ik heb niet gevolgd”

Het is vanavond al tijd voor de negende aflevering van De Slimste Mens ter Wereld en daarin zal Rode Duivel Toby Alderweireld zijn kans wagen om de titel in ontvangst te nemen. De voetballer stond al lang op het verlanglijstje van Erik Van Looy, maar in de teaser zien we hem al meteen de mist in gaan door onoplettendheid.

Donderdag moesten we na acht afleveringen afscheid nemen van Alex Agnew. Hij verloor in de finale van Soundos El Ahmadi nadat Maureen Vanherberghen had geïmponeerd met een torenhoge score. Vanavond wordt vooral een hoogdag voor presentator Erik Van Looy want zijn voetbalheld Toby Alderweireld is de nieuwkomer van de dag. Al zal hij wel wat beter moeten opletten als hij ook z’n tweede aflevering wil halen.

Toby Alderweireld

In de teaser voor de aflevering van De Slimste Mens ter Wereld van vanavond is te zien hoe Erik Van Looy zijn typische intro doet voor de eerste ronde. “De Slimste Mens ter Wereld weet hoe magneten blijven kleven en waarom een kakkerlak zonder hoofd kan verder leven. Maar ook hoeveel van zijn vier appels Jantje overhoudt als hij er twee aan Mieke heeft gegeven.” Daarna richt hij z’n aandacht op de nieuwkomer: “Toby?”.

En die valt volledig uit de lucht. “Ik heb niet gevolgd”, klinkt het zo. Gelukkig ging het hierbij nog niet om de echte eerste vraag, maar Toby Alderweireld is dus een verwittigd man, want in De Slimste Mens ter Wereld let je maar beter altijd goed op.

Bekijk hier de teaser voor de aflevering van vanavond:

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...