Left Right
scrollTop top

De Smos vs Sheldon: Safety First neemt het op tegen The Big Bang Theory voor internationale award


De Smos vs Sheldon: Safety First neemt het op tegen The Big Bang Theory voor internationale award

De VTM-reeks Safety First is genomineerd in de categorie Beste Sitcom op het Banff World Media Festival. Dat is een jaarlijks internationaal televisiefestival. Op 8 juni wordt de trofee, de zogenaamde Rockie, uitgereikt in de Canadese stad Banff. De makers van Safety First hebben trouwens al twee beeldjes veroverd. En er zijn nog meer Belgen die in de prijzen kunnen vallen.

Heel erg knap van Safety First, want het programma van VTM en producent Shelter haalde de nominatie uit meer dan 900 inzendingen. En het is op zich al een eer om naast een van de meest succesvolle sitcoms van de voorbije jaren te staan, meer bepaald The Big Bang Theory. Het programma werd in Vlaanderen een hit en brengt het verhaal van security-agenten Dirk Porrez (Bruno Vanden Broecke), Ingrid Porrez (Ruth Beeckmans), Smos (Matteo Simoni) en Luc Turlinckx (Ben Segers). Ze blinken uit in onbekwaamheid, maar uiteindelijk staat “Disicipline, Dedication and Friendship” centraal.

De makers van de reeks zijn natuurlijk heel blij met dit nieuws. “Eigenlijk willen we gewoon nu al vieren want genomineerd zijn naast kleppers als The Big Bang Theory en Arrested Development, dat is voor ons op zich al een fantastisch compliment voor onze cast en crew”, zegt regisseur Tim Van Aelst. Voor Shelter is het overigens niet de eerste keer dat ze genomineerd zijn voor een Rockie. Met Benidorm Bastards en WAT ALS? wonnen ze in 2012 en 2013 al eens de Rockie Award voor Beste Comedy.

Sheldon en Penny zijn dus gewaarschuwd. Dit zijn alle genomineerden in de categorie Beste Sitcom:

Safety First (België)

Arrested Development (VS)

Family Tree (VK)

The Wrong Mans (VK/VS)

The Big Bang Theory (VS)

Package Deal (Canada)

Belgische regisseur vs The Bridge

Er zijn nog Belgen genomineerd voor een prijs. Joeri Christiaen is geselecteerd voor een aflevering van zijn animatiereeks Plankton invasion. Dat programma gaat over een team van planktonpersonages die de opwarming van de aarde gebruiken om de planeet onder water te zetten. Unesco steunt deze reeks. In de categorie muziek en variété is het Eén-programma Het perfecte koppel genomineerd dat geproduceerd wordt door deMENSEN. En tot slot is er nog Jacob Verbruggen, die The Fall regisseerde voor de BBC, in de categorie beste onderzoeksdrama. Die laatste moet het ook tegen enkele kleppers opnemen, waaronder The Bridge en Luthor.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update