De SNES is terug! Nintendo komt met nieuwe versie van een van de meest geliefde consoles ooit

De SNES is terug! Nintendo komt met nieuwe versie van een van de meest geliefde consoles ooit

Het zijn leuke tijden voor retrogamers. Atari kondigde niet lang geleden al aan dat ze een nieuwe console op de markt gaan brengen, en nu maakt ook Nintendo bekend dat ze een nieuwe versie van het Super Nintendo Entertainment System, kortweg SNES, op de markt gaan brengen. Het gaat om een miniversie van het origineel en, misschien wel het beste nieuws, de console zal standaard met 21 verschillende games geleverd worden!

Voor wie ‘m nooit in z’n handen heeft gehad, lijkt het niet veel. Maar de SNES was een van de meest baanbrekende consoles ooit gemaakt. Het behaalde dan wel niet het succes van het oudere broertje NES, maar de console heeft wel degelijk zijn plaats in de gaminggeschiedenis.

SNES Classic Mini

Door de populariteit van de NES Classic Edition, zal Nintendo nu ook een nieuwe versie van de SNES op de markt gaan brengen. Ze pakken uit met de Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System, kortweg de SNES Classic Mini.

Die nieuwe SNES zal standaard met 21 verschillende games worden geleverd, waaronder absolute klassiekers als Super Mario World, The Legend of Zelda: A Link to the Past, Super Mario Kart en Super Metroid. Het hoeft geen betuig dat dit topgames zijn, want meer dan 25 jaar later bestaan de franchises nog steeds. Als leuk extraatje krijg je ook meteen Star Fox 2, het vervolg op de originele Star Fox-game die nooit werd uitgegeven.

De SNES Classic Mini zal beschikbaar zijn in Europa vanaf 29 september met een verwachte verkoopprijs van 80 euro.

Gesponsorde artikelen