De speler op dit WK met de coolste tatoeage is uiteraard een IJslander

De speler op dit WK met de coolste tatoeage is uiteraard een IJslander

De IJslandse aanvoerder Aron Einar Gunnarsson liet na de stunt op het EK van 2016 een tatoeage zetten. En wat voor eentje.

Aron “The Annihilator” Gunnarsson was het gezicht van het IJslandse nationale voetbalteam op het EK in 2016. Een hardnekkige, altijd toegewijde middenvelder. Ondanks het feit dat hij slechts twee doelpunten heeft gescoord op internationaal niveau, is hij de totem die het IJslandse team met grenzeloze grimmigheid en vastberadenheid naar voren drijft.

Van hem wordt straks verwacht dat hij Messi neutraliseert – zoals hij dat al eerder deed met Cristiano Ronaldo – in de wedstrijd tegen Argentinië. Ronaldo was daarover zo verbolgen dat hij weigerde om truitjes met hem te wisselen na afloop.

Aron is ook de speler die de ploeg leidt in de beroemde “Viking-klap”, het overwinningsritueel van de IJslanders.

Maar wat stelt dit inkt-meesterwerk precies voor?

Het is de nationale vlag en het wapenschild van IJsland, dat de vier “beschermers” van IJsland laat zien.

De stier (Griðungur) is de beschermer van Noordwest-IJsland, de griffioen (Gammur) beschermt het noordoosten van IJsland, de draak (Dreki) beschermt het zuidoosten en de rotsreus (Bergrisi) is de beschermer van zuidwestelijk IJsland.

Het heeft een jaar geduurd voor de tatoeage af was.

“Ik ben al lang een tatoeage-liefhebber en ik had al eerder een paar tatoeages gekregen”, zegt Gunnarsson over de tatoeage. “Na de Europese Bekerfinale in Frankrijk twee jaar geleden wilde ik gewoon iets speciaals en uniek IJslands doen.”

“Het ontwerp is gebaseerd op het officiële schild van IJsland, maar het is een aangepaste versie waarbij enkele van de oorspronkelijke elementen zijn vervangen door dingen die speciaal voor mij zijn. Dat maakt er in feite een diep persoonlijke tattoo voor mij van die ik met trots draag. Mijn vriend en tattoo-artiest Gunnar Valdimarsson heeft veel tijd besteed aan het tekenen en toen ik de definitieve versie zag, was ik absoluut 100% dat dit precies was wat ik op mijn rug wilde hebben. “

Gesponsorde artikelen