De strijd om unieke livesets op Graspop Metal Meeting en Les Ardentes is begonnen

De strijd om unieke livesets op Graspop Metal Meeting en Les Ardentes is begonnen

Jonge bands die ervan dromen om snel door te breken, staan voor spannende weken. De Red Bull Bedroom Jam is begonnen. Iedereen mag deelnemen en de tien beste bands maken kans op tal van unieke ervaringen, waaronder een liveset op Graspop Metal Meeting en Les Ardentes.

Vanaf deze week zullen wekelijks tien bands in de Weekly Chart verschijnen. Dat gebeurt met de onschuldige hand van een analystisch systeem dat meet hoeveel buzz de bands online creëren. Anders uitgedrukt: de bands die de meeste mensen bereiken op sociale media zoals Facebook, Twitter en Instagram hebben de beste kansen om in de lijst te worden opgenomen. Uit die tien bands zal de jury dan acht weken op rij één winnaar kiezen. Daarna worden de finalisten aangevuld met nog twee wildcards.

De tien winnaars duiken meteen de studio in om onder professionele begeleiding drie tracks op te nemen. Wat volgt, daar kunnen jonge bands alleen maar van dromen: workshops, PR en social media-clinics, studiosessies, fotoshoots, PA-repetities, aftershows in stomende rockclubs, volledige toursupport,… en natuurlijk die livesets op Graspop Metal Meeting en Les Ardentes.

Al meer dan 150 bands hebben zich ingeschreven en wie dat nog niet heeft gedaan, heeft tijd tot 15 februari. Inschrijven kan HIER.

Gesponsorde artikelen