De Super Bowl: waarom maandag miljoenen Amerikanen zich ziek zullen melden

De Super Bowl: waarom maandag miljoenen Amerikanen zich ziek zullen melden

Zondag is het zover. Dan wordt in Minneapolis, de grootste stad in de Amerikaanse staat Minnesota, de befaamde Super Bowl gespeeld. Op het veld: de Philadelphia Eagles en de New England Patriots. Voor het scherm: miljoenen en miljoenen NFL-fanaten. 

In Amerika heb je twee grote competities in de American Football-wereld, enerzijds de American Football Conference en anderzijds de National Football Conference. De kampioenen van beide nemen het vervolgens op tegen elkaar op … de Super Bowl! Deze is georganiseerd door de National Football League, die de twee grote competities verenigd.

De Super Bowl trekt elk jaar meer dan honderd miljoen kijkers, en maakt het dan ook het meest bekeken en belangrijkste sportevenement in Amerika.

Grootste comeback in de geschiedenis van de Super Bowl

De Eagles spelen deze editie hun derde finale ooit, maar slaagden er nooit in te kunnen winnen.

Ze verloren tijdens hun laatste deelname tegen de New England Patriots, die ondertussen al vijf keer wonnen (2017-2015-2005-2004-2002). De Patriots staan bekend om hun quarterback Tom Brady, die is er misschien wel al 40, hij is nog steeds een van de beste spelers in de NFL. Maar ook door hun legendarische comeback, toen ze in de finale 28-3 achterstonden en toch wonnen met 31-28.

Gesponsorde artikelen