Left Right
scrollTop top

De toekomst van TomorrowWorld is onzeker: geen editie dit jaar en grote twijfels over een volgende


De toekomst van TomorrowWorld is onzeker: geen editie dit jaar en grote twijfels over een volgende

De eerste keer sloeg het nieuws dat Tomorrowland ook aan de andere kant van de wereld zou plaatsvinden in als een bom. TomorrowWorld vond voor het eerst plaats in 2013, maar wordt in 2016 voor de eerste keer overgeslagen. SFX, de Amerikaanse partner van Tomorrowland, zit in de problemen wat de toekomst van TomorrowWorld onzeker maakt.

SFX, de Amerikaanse partner van Tomorrowland waarmee het Belgische dancefestival al sinds 2013 samenwerkt voor de buitenlandse edities van het dancefestival, vroeg in februari al bescherming tegen schuldeisers aan.

Dat het slecht gaat met hun partner was al langer duidelijk bij TomorrowWorld. Woordvoerdster Debby Wilmsen reageerde toen door te zeggen dat “het al langer duidelijk was dat er problemen hangende waren.” En ook, zo klonk het vorige maand: “We hebben geen stabiele partner om TomorrowWorld te organiseren.”

Voor 2017 worden alle mogelijke scenario’s bekeken

Een nieuwe maand brengt meer duidelijkheid: TomorrowWorld zal dit jaar voor het eerst sinds 2013 niet plaatsvinden. Of TomorrowWorld later terugkomt met een andere partner, dat is op dit moment nog een groot vraagteken.

“Voor 2017 worden alle mogelijke scenario’s bekeken”, klinkt het bij de organisatie. “In de huidige situatie kunnen we niet garanderen dat we een evenement op ons niveau en met onze normen en waarden kunnen neerzetten.”

Tomorrowland Brazil – dat volgende maand zal plaatsvinden van 21 tot 23 april – gaat wel gewoon door. De organisatie daarvan is in handen van een Braziliaans team dat nauwe contacten onderhoudt met het Belgische.

Ook Tomorrowland, dat sinds twee jaar volledig in Belgische handen is, loopt geen gevaar.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…