De tomeloze ambitie van Uber: “Doel is goedkoper te worden dan bezit eigen wagen”

De tomeloze ambitie van Uber: “Doel is goedkoper te worden dan bezit eigen wagen”

De opmars van alternatieve taxidienst Uber lijkt niet te stoppen. Het bedrijf blijft razend ambitieus en wil niet alleen goedkope taxiritten aanbieden, maar het bezit van een eigen wagen in feite overbodig maken. 

Dat antwoordde Uber-CEO Travis Kalanick op Twitter op enkele vragen rond onder meer de evolutie van de prijzen en eventuele toekomstige concurrentie. “Uber groeit niet als het bezit van een wagen goedkoper is dan het gebruik van Uber”, zei Kalanick. Zijn doel is dan ook de wagens van Uber “zo efficiënt te maken dat het voor de meeste mensen goedkoper dan een eigen wagen te bezitten”. Kalanick stelt zelfs dat “het succes van Uber afhangt van transport als een dienst aanzienlijk goedkoper te maken dan het bezit van een wagen”.

Paniekknop

Uber krijgt trouwens kritiek in India, waar de overheid eist dat taxi’s een fysieke paniekknop krijgen naar aanleiding van de vele verkrachtingen die er plaatsvinden. Uber kondigde aan een alarmknop in te bouwen in de app, maar het is afwachten of dat zal volstaan. Dat meldt The Times of India.

Gesponsorde artikelen