De trailer voor ‘The Post’ is er, deze nieuwe Spielberg met Meryl Streep en Tom Hanks is een grote Oscarkandidaat

De trailer voor ‘The Post’ is er, deze nieuwe Spielberg met Meryl Streep en Tom Hanks is een grote Oscarkandidaat

We zitten al een tijdje uit te kijken naar ‘Ready Player One’, de verwachte film van Spielberg waarin spelers wegvluchten in een online game om hun realiteit te ontvluchten, maar de filmmeester heeft niet stilgezeten, want ook zijn ‘The Post’ met Meryl Streep en Tom Hanks in de hoofdrollen, zit in de pijplijn. De eerste trailer is er nu al.

The Post wordt een film over onderzoeksjournalistiek, maar al wie All The President’s Men (1976) of Spotlight (2016) ooit gezien heeft weet dat die films ook verdomd spannend kunnen zijn.

The Post focust op de onthulling van de Pentagon Papers door de krant The Washington Post. De Pentagon Papers waren geheime documenten over de oorlog in Vietnam waaruit bleek dat het Amerikaanse volk werd voorgelogen over de oorlog en werden in 1971 onthuld. Tom Hanks kruipt in de huid van Washington Post-journalist Ben Bradlee, Meryl Streep speelt Kay Graham, uitgever van de krant en destijds de eerste vrouwelijke uitgever in de buisness.

De titel van de film zorgde al voor controverse in Amerika, want eigenlijk was het The New York Times die als eerste over deze zaak schreven. Aanvankelijk had The Washington Post geen toegang tot de documenten van klokkenluider Daniel Ellsberg en baseerden ze zich voor hun stukken op wat The New York Times publiceerde. Het was pas nadat The Times een publicatieverbod kreeg opgelegd dat The Washington Post begon met het publiceren van de documenten van klokkenluider Ellsberg.

The Post wordt in februari 2018 in onze zalen verwacht. De verwachtingen zijn dat het één van de grote Oscarkandidaten zal worden. Het is al de vijfde keer dat Tom Hanks en Steven Spielberg samenwerken. Voor Meryl Streep is het de tweede keer, nadat ze ook al een stemmenrol had in A.I. (2001).

Gesponsorde artikelen