Left Right
scrollTop top

Dé truc om meer volume in je haar te krijgen gaat in tegen alles wat je geleerd hebt


Rood haar
© iStock

De zomer is volop bezig: tijd om je lokken weer aan de zon te laten zien. Maar zomer betekent ook meer douchen en je haar goed verzorgen is de sleutel tot meer volume. Dé supertip om je haar er te laten uitzien alsof je net van de rode loper komt? Wij hebben ‘m voor je! 

Dit is onze standaardroutine onder de douche: haar natmaken, goed spoelen, shampoo erin, shampoo eruit en dan weer even spoelen. Eventueel herhaal je dat even en dan gaat je conditioner erin. Die spoel je er na een paar minuten uit en klaar? Toch? Tja, als jij ook zo iemand bent wiens lokken na een halve dag nogal sip gaan afhangen, dan kan je onze tip ook wel gebruiken.

Eerst conditioner

Want veel stilisten claimen dat we eigenlijk de verkeerde volgorde aanhouden bij het wassen van ons haar. Eigenlijk moet je dus éérst je haar conditionen en dan pas wassen met shampoo. Klinkt een beetje bizar, nee?

De redenering achter die techniek is dat je, door conditioner voor het laatst te houden, je nooit echt je conditioner uitwast. Dat verzwaart je haar en maakt het sneller vet, maar zorgt er ook voor dat het wat gaat afhangen. Door het gewicht op je haar krijg je dus nooit meer volume.

Serum

Dé oplossing: eerst conditionen en dan shampoo’en. In principe blijft de conditioner wel nog werken maar was je er wel de kwalijke resten uit. Wie echt wil, kan er nadien nog een serum indoen, of conditioner die je er gewoon niet moet uitwassen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…