De Trump-insult generator: voor iedere tegenstrever een passende sneer

De Trump-insult generator: voor iedere tegenstrever een passende sneer

Donald Trump zegt dat alle politici “are all talk no action”, maar zelf komt hij voorlopig nog niet veel verder dan talk. De man die America opnieuw great zal maken, begint alvast met de sloophamer het puin te maken dat hij nadien als president zal ruimen. Er is zelfs al een Trump-insult-generator als app gelanceerd. Voor iedere bekende Amerikaan citeert de app de bijpassende Trump-belediging (http://time.com/3966291/donald-trump-insult-generator/)

Rick Perry, ex-gouverneur van Texas “should pass an IQ test before entering a political debate”, de man heeft een bril gekocht om er slimmer uit te zien, zegt Trump, maar het helpt niet, de bril is van vensterglas, en de kiezers kijken er doorheen.

John McCain, senator sinds mensenheugenis, de man die Sarah Palin (even) tot politieke ster maakte en die verloor van Obama werd ooit in Vietnam jaren als krijgsgevangene gefolterd. Omdat McCain’s vader een héél hoge militair was kon Johnny op een bepaald moment vrij komen, maar hij weigerde als ook zijn medegevangenen niet gelijktijdig werden bevrijd. En deze man is volgens Trump, die zelf nooit in het leger heeft gediend, géén oorlogsheld: een held is iemand die zich niet laat gevangen nemen volgens Donald.

Marco Rubio ’s okselvijvers ontsnapten ook niet aan Donald’s aandacht: “He sweats more than any young person I’ve ever seen in my life. I’ve never seen a person sweat. I’ve never seen a guy down water like he does … they bring it in buckets for this guy,” zegt Trump van de jonge senator van Florida, die nu in vierde positie, drie plaatsen onder hem oprukt in de Republikeinse poll’s

Carly Fiorina, de ex CEO van Hewlett Packard, en enige vrouw bij de republikeinse kandidaten zou van Trump nooit een managementsjob krijgen. Ze zegt altijd maar hetzelfde “and it comes out like a robot … And, frankly, if you hear her for periods of time, you get a big, fat, beautiful headache.”

Rand Paul, de Senator van Kentucky ziet er zo raar uit dan je moeilijk anders kunt dan met hem lachen, maar daaraan doet Trump natuurlijk niet mee. “I never attacked him on his looks, and believe me there’s plenty of subject matter right there.”

George Pataki, ex-gouverneur van New York zou vandaag niet eens meer worden gekozen als “dog catcher”

En zo gaat het maar door. Obama is incompetent, Hillary Clinton “worst secretary of state ever”, Jeb Bush “has no energy” en zijn broer George W. “didn’t have the IQ to be president”. We laten in het midden of dat laatste een verwijt is of een algemeen bekend feit, maar voor zover Karl Rove “Bush’s brain” was ontsnapt ook hij niet aan de minachting van Trump. Rove is “a total loser”.

Maar niet enkel politieke tegenstrevers krijgen ervan langs…

Latino’s en vrouwen moeten niet op een vriendelijk woord van Trump rekenen. Mexicaanse immigranten zijn verkrachters en dieven. Vrouwen werden door Trump regelmatig beschreven als “fat pigs, dogs, slobs, and disgusting animals.”

Ook de ‘talking heads’ in de media krijgen er flink van langs.

Bill O’Reilly, host van een populaire conservatieve talkshow op Fox, laat enkel Trump-haters aan het woord. Trump noemt het “Boring!”

Rich Lowry hoofdredacteur van The National Review, is “one of the dumbest talking heads—he doesn’t have a clue!”

Fox-anker Megyn Kelly had “blood coming out of her wherever” Een andere conservatieve pundit, Hugh Hewitt is ‘third rate’.

En zo gaat het maar door. En dat is vreemd want je tegenstrevers schofferen heeft misschien nog zin in een strijd op leven en dood met maar één overblijver aan de eindstreep. Maar hoe kan je overeind blijven in een kiesstrijd van twee jaar als je hele groepen kiezers beledigt, en als je de meest conservatieve smaakmakers in de pers tegen je in het harnas jaagt?

Hoe amusant de kijkers het ook vinden, na verloop van tijd tast het gescheld Trump’s geloofwaardigheid als presidentskandidaat aan.

Trump is dan ook voor het eerst fors gedaald in de laatste polls (zie blauwe lijn in de grafiek, van 30% naar nu 21%, Carson de rode lijn is inmiddels gestegen naar 20%). Hij zou nog maar 21% van de republikeinse kiezers achter zich hebben. Met neurochirurg Ben Carson in tweede positie (met 20%, maar 1% minder) en Carly Fiorina en Marco Rubio met elk 11% op een gedeelde derde plaats. Jeb! is maar vijfde met 7%, een magere score voor de man die iedereen enkele maanden geleden nog met zijn vingers in de neus, en de hand in zijn diepe zakken vol geld van het partij establishment naar de overwinning zagen fietsen. De vraag blijft wie de vrijkomende stemmen zal inpikken als de niet-politici Trump, Carson en Fiorina toch naar meer normale percentages zullen dalen. de beroepspoliticus die het meeste van die 50% van het niet professionele trio kan recupereren, zal uiteindelijk de enige zijn die beter werd van Trumps gescheld.

Gesponsorde artikelen