De ultieme rick-roll: Foo Fighters brengen ‘Never Gonna Give You Up’ met originele zanger Rick Astley … en het klinkt best goed

De ultieme rick-roll: Foo Fighters brengen ‘Never Gonna Give You Up’ met originele zanger Rick Astley … en het klinkt best goed

Een concert van Foo Fighters, dat is altijd ambiance. Op het Japanse Summer Sonic Festival bracht ‘den Deef’ ‘Never Gonna Give You Up’ samen met de originele artiest Rick Astley. Een vreemde combinatie, maar het was liefde op het eerste gezicht. Waar anders dan in Japan?

Dave Grohl en zijn kornuiten liepen net voor hun concert op het Summer Sonic Festival in Japan Never Gonna Give You Up-zanger Rick Astley tegen het lijf. Ze werden meteen goede vrienden en stonden erop om samen een nummer te brengen. Ook Rick Astley gaf er een lap op. “Come on you, motherfuckers!”, riep hij.

Foo Fighters versus homofobe Westboro Baptist Church

Het stond wellicht in de sterren geschreven dat de twee artiesten ooit samen een performance zouden geven. Zo protesteerde de fundamentalistische, homofobe Westboro Baptist Church twee jaar geleden tegen een concert van Rick Astley. Het antwoord van de Foo Fighters: de bandleden reden uit steun voor Astley doodleuk voorbij in een Amerikaanse pickup truck terwijl ze op Never Gonna Give You Up uit de bol gingen in een fluorescerend onderbroekje. Rauwtch!

Rick Astley, de wildebras

Ook is het al langer bekend dat Astley een rocker in hart en nieren is. Zo zong hij vorig jaar nog uit volle borst Highway to Hell van AC/DC met zijn band terwijl hij uit de bol ging op de drums. Niet voor doetjes!

Een foto van Foo Fighters-frontman Dave Grohl en Rick Astley voor ze samen het festivalpodium bestegen:

Gesponsorde artikelen