‘De Verraders’: Wat doet Martine met het beruchte briefje van Hendrik?

In De Verraders zijn we toe aan de vijfde aflevering en dus neemt de spanning verder toe. Vooral het briefje van Hendrik Vos zorgt voor beroering. Die meent namelijk te weten wie de derde verrader is, maar heeft schrik om vermoord te worden voor hij dat kan onthullen. Daarom schreef hij zijn theorie op een briefje en gaf het aan Martine Jonckheere, maar zal zij dat wel geheim houden?

Nadat Andy Peelman het eerste slachtoffer werd van de ronde tafel en zowel Walter De Donder als Klaasje Meijer de weken nadien volgden, bleef Bart Appeltans als enige originele verrader over. Die kreeg ondertussen alweer extra steun met het overlopen van Guy T’Sjoen en mogelijk nog een extra verrader.

Hendrik Vos

Toch moet ook Bart Appeltans vrezen voor zijn ontmaskering. Hendrik Vos, die door velen gezien wordt als een van de sterkste spelers, beweert namelijk de derde oorspronkelijke verrader door te hebben. De politicoloog heeft echter schrik dat hij zijn theorie daarover nooit met de groep zal kunnen delen aan de ronde tafel omdat hij vreest eerst vermoord te worden. Bij wijze van levensverzekering schreef hij daarom alles op een papiertje dat hij gaf aan Martine Jonckheere. Zij mag dat pas lezen en met de groep delen als Hendrik ook effectief vermoord is.

Als tijdens een opdracht Martine in de auto blijkt te zitten met de kersverse verrader Guy T’Sjoen ziet die zijn kan schoon om eens te informeren naar het veelbesproken briefje. Hij lijkt daarbij alvast de nieuwsgierigheid van Martine verder aan te wakkeren. Want hoewel zij beloofde het briefje niet te lezen, twijfelt ze daar steeds meer over.

“Ik heb beloofd dat ik het nog niet ging lezen. Ik ben heel nieuwsgierig – ik geef dat eerlijk toe – of zijn mening ook mijn mening is, want dat heeft al twee keer geklopt”, legt ze uit.

Bekijk hier fragment uit De Verraders hier:

De Verraders is elke zondag om 19.55 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...