De Vlaamse regering wil meer hulp voor verkeersslachtoffers 

De Vlaamse regering wil meer hulp voor verkeersslachtoffers 

De Vlaamse regering gaat verkeersslachtoffers beter opvangen. Op het aanraden van minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) steunt de regering het actieplan 2017-2020 van de Vlaamse Stuurgroep Opvang Verkeersslachtoffers. Het zal vooral gaan om meer medische hulpverlening, psychosociale zorg en re-integratie.

De organisaties Rondpunt, Ouders van Verongelukte Kinderen en Over-Hoop herdenken vandaag verkeersslachtoffers om de problematiek van verkeersveiligheid en de opvang van verkeersslachtoffers aan te kaarten. Dat schrijven de kranten van De Persgroep. Afgelopen vrijdag werd alvast een nieuw actieplan, opgesteld door de Stuurgroep Opvang Verkeersslachtoffers, goedgekeurd voor de opvang van verkeersslachtoffers.Dat gebeurde op het aanraden van minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V). Het doel is een betere ondersteuning voor de slachtoffers en nabestaanden van verkeersslachtoffers.

De concrete acties gaan erg breed, van een betere medische hulpverlening tot aanspreekpersonen voor psychosociale opvang. Er gaat ook geprobeerd worden om slachtoffers van ongevallen meer te betrekken bij het beleid rond verkeersveiligheid en slachtoffers vlotter te laten re-integreren op het werk.

Gesponsorde artikelen