De voetbalbond zet de vacature voor een bondscoach online en ze zijn duidelijk niet op zoek naar Wilmots bis

De voetbalbond zet de vacature voor een bondscoach online en ze zijn duidelijk niet op zoek naar Wilmots bis

Altijd al bondscoach willen worden? De kans van je leven komt eraan want de KBVB heeft de vacature voor een nieuwe bondscoach online gezet. Potentiële kandidaten kunnen tot 31 juli solliciteren. Opvallend: de voetbalbond blijkt vooral op zoek te zijn naar een coach die niet Wilmots is. 

We hebben een nieuwe bondscoach nodig en nu is de officiële vacature er: coaches met goesting mogen zich aanmelden bij Chris Van Puyvelde, de technisch directeur, tot eind deze maand. ’t Is een moeilijk profiel, de bond verwacht veel en liet op de persconferentie vorige week dan ook weten dat “niet aan alle elementen zal voldaan worden”, maar één ding is duidelijk: de nieuwe coach wordt alles wat Marc Wilmots niet was.

Zo zijn ze bij de bond vooral op zoek naar iemand die ervaring heeft, wat bij Wilmots voor zijn Rode Duivels-avontuur absoluut niet het geval was. Daarnaast moet hij over tactische en strategische kennis beschikken, wat altijd wat een pijnpunt geweest is bij de ex-bondscoach, die vooral op teamvorming focuste.

High performance

De Rode Duivels mogen zich binnenkort verwachten aan een coach die om kan met de high performance context waarin ze spelen, en dat ook overbrengt naar de spelers. Lees: de Duivels moeten consequenter topprestaties afleveren. Last but not least: wie solliciteert is best een open communicator die goed kan managen. Het klinkt dan ook alsof de bond vooral op zoek is naar de anti-Wilmots.

De voetbalbond zal zo snel mogelijk een nieuwe coach proberen aannemen: de volgende interland voor België is al op 1 september. Dan komt Spanje langs in Brussel voor een vriendschappelijke match. Minder dan een week later start de WK-kwalificatie, dan vertrekken de Duivels naar Cyprus.

Gesponsorde artikelen