De voor je tegenstanders frustrerende manier waarop je ALTIJD wint met Monopoly

Monopoly

Monopoly is een spel dat in veel huishoudens de nodige ruzies heeft veroorzaakt. En er zit bijna altijd wel minstens één persoon bij die enkel door de groepsdruk meespeelt. Zo iemand is Imgur-gebruiker ‘elpher’. Na het bekijken van de spelregels kwam die uit op een strategie die je altijd de overwinning oplevert. Maar ook de nodige frustratie bij je vrienden.

‘Hoe winnen met Monopoly en je vrienden verliezen’, heet zijn uiteenzetting op Imgur. De ideale strategie om zeker te zijn dat ze je niet meer zullen vragen om mee te spelen. Maar wanneer jij de enige aan tafel bent die deze tactiek toepast, dan ga je gegarandeerd winnen.

1. Koop eigendommen, zo veel mogelijk

Getty Images

Misschien doe je dat nu al, maar dan moet je er nog extremer in worden. Koop alles waar je op terechtkomt, of het je interesseert of niet. De imgur-gebruiker voegt er een belangrijk regeltje aan toe dat vast niet iedereen kent of toepast: wanneer iemand een eigendom niet wil kopen door een gebrek aan geld of interesse, dan moet de bank dat eigendom veilen onder de andere spelers. Ergens op landen geeft je dus enkel het recht om de aankoop als eerste te bevestigen of te weigeren. Ook nu is de strategie: kopen maar, zelfs al betaal je meer dan de eigenlijke waarde.

2. Wissel om een volledige set te krijgen

Natuurlijk kan je het geld niet voortdurend laten rollen, dus komen we bij de tweede stap: eigendommen wisselen zodat je ergens een volledige set van bezit. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je een andere speler aan zijn eigen set helpt, want met deze strategie ga je hem die later wel weer afpakken (tenzij hij dit artikel ook gelezen heeft).

3. Zet drie huizen op ieder eigendom

Stilaan beginnen die eigendommen natuurlijk huurgeld op te leveren en die winst gebruik je om zo snel mogelijk huizen te bouwen. Volgens ‘elpher’ is drie huizen op ieder eigendom een goed doel.

4. Ga een tweede set kopen bij andere spelers

Getty Images

Geen tijd om van je rijkdom te genieten, zeker als je er snel vanaf wil zijn. Probeer meteen een tweede monopolie te krijgen door de eigendommen van andere spelers over te nemen. Er gaan er zeker al krap bij kas zitten, dus het is niet moeilijk om een eigendom te vragen als alternatief voor cash geld. Wees daarbij ook niet gierig, want het eigendom is nu belangrijker dan geld. Zet ook op deze eigendommen een paar huisjes.

5. En toen waren er bijna geen huizen meer

Getty Images

Hier komt de reden waarom je op deze manier moet werken, want intussen ga je zien dat er bijna geen huizen in het spel meer overblijven. Zet dus geen hotels, maar blijf vasthouden aan verschillende huizen per eigendom. Volgens ‘elpher’ staat in het reglement van Monopoly dat er geen huizen meer kunnen worden gebouwd als de bank ze niet meer in de aanbieding heeft. In totaal zitten er 32 huizen in het spel, dus als je twee sets hebt met op elk eigendom drie huizen, bezit je al 75 procent van alle huizen.

Wanneer je een hotel zou bouwen, komen die huizen opnieuw in omloop, dus dat is geen goed idee. En van zodra meer spelers huizen willen bouwen dan er beschikbaar zijn, moet de bank ze veilen. En dat is dus een kans om opnieuw huizen af te snoepen.

6. Zorg nu voor een beetje spaarcenten

Getty Images

Om je dominantie te behouden, moet je nu een buffer aanleggen met al het geld dat via andere spelers binnenstroomt. Je moet gewoon genoeg hebben om geen van je monopolies te laten breken wanneer je zelf huurgeld moet betalen. En het hoeft uiteraard geen betoog dat het op dit moment een zegen is om naar de gevangenis te moeten. Blijf daar rustig zitten, dan hoef je verschillende beurten niets te betalen.

7. Plunder je tegenstanders

En dan is het moment gekomen om de doodsteek te geven aan je tegenstanders. Vanaf nu aanvaard je geen eigendommen meer als alternatief voor cash. Ze moeten hun huizen en ander materiaal verkopen. Zo ga jij daar ook meteen geen huurgeld meer moeten betalen.

Conclusie: je wint en iedereen is pissed

Intussen beseft iedereen dat ze geen schijn van een kans meer maken door jouw strategie. Het spel zit vast en jij hebt gewonnen. De kans dat je nu iets anders moet doen om de brokken te lijmen is wel groot. Vrienden gaan je tijdens het spel vaak genoeg uitschelden omdat je weigert hotels te bouwen en hun huizen allemaal afsnoept. Maar hé, het staat blijkbaar allemaal in het reglement.

Getty Images
De volledige uitleg op Imgur lees je HIER

Gesponsorde artikelen