De voorbereidingen voor de royal wedding gaan verder: Meghan Markle gedoopt

De voorbereidingen voor de royal wedding gaan verder: Meghan Markle gedoopt

Meghan Markle, de verloofde van prins Harry, zou afgelopen dinsdag gedoopt zijn in Chapel Royal. Dat berichten Britse media. Met dit doopsel staat het koppel weer een stapje dichter bij het grote huwelijk. En stiekem kunnen wij ook niet wachten!

Het aftellen naar de royal wedding is nu echt begonnen! Nog ongeveer twee maanden en Meghan Markle en prins Harry geven elkaar het ja-woord. In aanloop naar de grote dag liet Meghan zich dinsdag dopen in de Chapel Royal, dat meldt Daily Mail. Eerder waren er al geruchten dat de ceremonie deze maand zou plaatsvinden.

Doopsel

Meghan Markle, prins Harry’s aanstaande echtgenote, werd voorbije dinsdag gedoopt door de aartsbisschop van Canterbury, Justin Welby. De keuze voor hem was snel gemaakt. Markle bouwde de afgelopen maanden namelijk een hechte band met hem op. Hij introduceerde haar tot de rituelen en sacramenten van de Anglicaanse Kerk.

Dankzij het doopsel, uitgevoerd met heilig water uit de Jordaan, is Meghan nu officieel lid van de Kerk van Engeland. De ceremonie duurde 45 minuten en gebeurde in intieme kring. Prins Charles en de Duchess of Cornwall waren aanwezig, maar prins William, Harry’s broer, en de Queen waren niet van de partij.

Na het doopsel volgde meteen de confirmation. Dit kan worden vergeleken met onze plechtige communie waarin de intrede in het geloof wordt bevestigd. Hiermee is de Suits-actrice helemaal klaar voor 19 mei!

Echtscheiding

De Amerikaanse actrice groeide op als lid van de Protestantse Kerk en ging naar een katholieke school. Om te kunnen trouwen met prins Harry, was het dus niet nodig dat Meghan Markle zich liet dopen. Toch werd al in november bekend dat Meghan zelf had gekozen, uit respect voor de Queen, om tot de Anglicaanse Kerk toe te treden.

Niet het geloof was een mogelijk obstakel voor het huwelijk, wel het feit dat Meghan al eens getrouwd was. Dat belette in het verleden al verschillende royalty’s om in het huwelijksbootje te stappen. In 2002 besliste de Kerk van Engeland dat, met toestemming van de priester, gescheiden mensen toch nog voor de kerk kunnen trouwen.

Probleem opgelost! En wij tellen samen met het echtpaar af naar de grote dag!

Gesponsorde artikelen