Left Right
scrollTop top

De VS maakt zich klaar voor een nieuwe, dodelijke orkaan die meer dan een miljoen mensen zonder stroom zal zetten


De VS maakt zich klaar voor een nieuwe, dodelijke orkaan die meer dan een miljoen mensen zonder stroom zal zetten

Slecht nieuws voor de oostkust van de Verenigde Staten want de tropische storm Nate is vandaag in kracht toegenomen. Nate groeide zo uit tot een orkaan en is nu op weg naar de staten Florida, Louisiana, Mississippi en Alabama waar hij morgen aan land zou gaan. In die staten is de noodtoestand uitgeroepen en er wordt verwacht dat minstens een miljoen personen zonder elektriciteit zouden komen te zitten.

De Verenigde Staten en de landen in Midden-Amerika beleven een van de zwaarste orkaanseizoenen in jaren. Na de enorme ravage die onder andere door Harvey, Irma en Maria is aangericht, is het nu Nate die op komst is naar de oostkust van de VS.

De orkaan, die tot voor kort nog een tropische storm was, trok al over Midden-Amerika en zorgde daar voor enorme overstromingen. In Nicaragua, Honduras en Costa Rica vielen in totaal zelfs 21 doden. En nu is Nate dus op weg naar de Verenigde Staten waar hij morgen aan land zou gaan.

Noodtoestand

De storm is vandaag uitgegroeid tot een orkaan van categorie 2 met windsnelheden tot 160 kilometer per uur. Dat laat het Amerikaanse National Hurricane Center weten. De waakzaamheid in de staten aan de oostkust van de VS is dan ook groot.

Morgen zou Nate in de buurt van New Orleans aan land gaan. In de staten Louisiana, Mississippi, Florida en Alabama is de noodtoestand uitgeroepen. Er wordt gevreesd voor zware overstromingen die minstens een miljoen gezinnen zonder stroom zouden zetten. Veel inwoners zijn ondertussen geëvacueerd. Kenners verwachten dat de orkaan voor minstens 1 miljard euro aan schade zal aanrichten. Het is afwachten of Nate, zoals gehoopt wordt, kracht zal verliezen eens hij de Verenigde Staten bereikt

De noodtoestand is uitgeroepen in vier staten:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810