De werkplek zonder smartphone

Werk
GettyImages

Afleiding op het werk, we hebben er allemaal wel eens mee te maken. Een melding van Whatsapp, muziek op de achtergrond of gewoon een luidruchtige collega kan ervoor zorgen dat je je niet kan concentreren op je werk. Tegenwoordig bestaat er zoiets als the Cave, waar je meer dan drie uur kan werken zonder enige vorm van afleiding.

Tegenwoordig kunnen we ons bijna niet meer inbeelden hoe het is om te werken zonder afleiding. Overal is wel één vorm van afleiding, denk aan die ene Facebookmelding die binnenstroomt op je smartphone, terwijl je wel net zo gefocust was. Dat is binnenkort misschien verleden tijd.

The Cave

In New York City begon het bedrijf the Cave met stiltesessies. Dan kan je je volop concentreren op je werk dat anders toch maar blijft liggen. Voor 20 euro kan je een sessie volgen, of eigenlijk doen. Je betaalt dus 20 euro en krijgt in ruil … stilte.

Als je binnenkomt in het bedrijf, staat er een vriendelijke secretaresse op je te wachten. Aan haar moet je je telefoon afgeven, want stilte met een smartphone in de buurt is onmogelijk. Vervolgens loop je een ruimte in met verschillende andere deelnemers die even hard willen werken als jij.

Prijskaartje

De speciale werksessie duurt drie uur en een half. Voor de 20 euro die je betaalt, krijg je niet alleen pure stilte, maar is ook yoga inbegrepen in het pakket. Na een uurtje leg je het werk voor een paar minuten neer en doe je wat ontstressende oefeningen met een yogaleerkracht.

“Technologie trekt je aandacht gewoon. Momenteel kan je door technologie moeilijk je focus behouden. We leren mensen om je focus op het juiste onderwerp gericht te houden”, vertelt de medeoprichter Jeremy Redleaf aan BBC.

Gesponsorde artikelen