Left Right
scrollTop top

De Wever (N-VA) haalt in Antwerpen opnieuw een monsterscore: niemand kan om hem heen


De Wever (N-VA) haalt in Antwerpen opnieuw een monsterscore: niemand kan om hem heen

Bart De Wever (N-VA) en niemand anders is de grote winnaar in de grootste stad van Vlaanderen. Hij haalt opnieuw een bijzonder sterke score, zowel in zijn persoonlijk resultaat als in z’n score voor z’n partij. Of de coalitie overeind blijft, is toch maar de vraag, want CD&V en Open Vld halen teleurstellende scores. 

Bart De Wever en niemand anders. Dat lijkt de conclusie in Antwerpen, waar de N-VA-voorzitter ruim meer dan 30 procent van de stemmen haalt. Bovendien zet hij een zeer sterke score neer qua voorkeurstemmen. Maar het grootste district van de stad, Antwerpen zelf, is wel nog niet binnen. En daar scoort de N-VA wel een pak minder, en zit ze rond de 28 procent. Groen scoort daar hoger.

Vraag is hoe dan ook wat voor coalitie mogelijk wordt. Want zijn coalitiepartners scoren absoluut niet: CD&V, die met Kris Peeters (CD&V) een nationaal boegbeeld stuurden, halen maar 3 zetels en dik 6 procent. En Open Vld, met Philippe De Backer, haalt ook een teleurstellende 5 procent en 2 zeteltjes. Die scores kunnen nog een beetje wijzigen, maar een verderzetting van de coalitie wordt bijzonder nipt.

De grote uitdager van De Wever, Wouter Van Besien van Groen, stelt wat teleur. Zijn grote doorbraak komt er niet, zijn partij haalt een score rond de 20 procent, wat wel een forse vooruitgang is, maar geen score die echt het leiderschap van De Wever kan aanvallen. Een coalitie op links is ook onmogelijk, want sp.a haalt dik 11 procent, en dat is niet echt genoeg, om dan nog samen met PVDA (dat dik 8 procent haalt) te gaan besturen. Zelfs met CD&V erbij is dat niet mogelijk.

vtm

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810