De witte pakken in ‘Avengers: Endgame’ zijn “heel belangrijk”, zegt de Marvel-CEO

De witte pakken in ‘Avengers: Endgame’ zijn “heel belangrijk”, zegt de Marvel-CEO

‘Avengers: Endgame’ moet antwoord geven op heel wat vragen. Gaan we tijdsreizen? Welke Avengers komen er terug na de Decimation van Thanos? Antwoorden op die vragen krijgen we binnenkort, wanneer Avengers: Endgame losgelaten wordt op de cinemazalen. Dat de witte pakken uit de trailer en merchandising een grote rol zullen spelen, weten we echter nu al. 

Er is een goede reden waarom de Avengers in alle trailers en teasers voor Avengers: Endgame prominent in hun witte en rode pakken worden afgebeeld. Dat zegt Kevin Feige, CEO van Marvel. ’t Is een belangrijk jaar voor het Marvel Cinematic Universe: in 2018 pakte Black Panther alle prijzen en Avengers: Infinity War kreeg veel applaus uit het publiek. Nu ook Captain Marvel op applaus onthaald is, wordt het hoog tijd om de verhaallijn van maar liefst 22 films af te sluiten met Avengers: Endgame.

Wit-rode pakken

Joe en Anthony Russo zijn de regisseurs die samen met schrijvers Christopher Markus en Stephen McFeely de immense taak hebben om Endgame netjes te laten landen. Er lekten nog niet (veel) plotdetails, maar Disney liet af en toe wel iets zien. Zo leek het toch: de iconische wit-met-rode pakken hebben al tot veel speculatie geleid (lees hier wat wij erover te zeggen hebben.)

Los van de reünie van de zes Avengers na hun laatste collectieve missie in Avengers: Age of Ultron, weten we dus nog niet veel. Dat ze achter Thanos aangaan (die we voor het eerst zagen in de laatste trailer), dat ze zullen proberen om de helft van de wereldbevolking terug te halen. Eén ding wil Kevin Feige wel kwijt tijdens de promotour van Avengers: Endgame: het was belangrijk om die al in de trailers te steken.

Een uniform voor de Avengers

Volgens Feige is een apart uniform voor alle betrokken helden in de strijd tegen Thanos een manier om het verschil te maken tussen Endgame en zijn Avengers-voorgangers. Zeker het verschil met Infinity War is miniem, het blijft een sequel uiteindelijk. “We noemen het de teampakken. En we hebben al heel vroeg beslist dat we die wilden onthullen om het verschil te maken tussen Endgame en de andere films”, aldus Feige aan iO9.

“De Avengers hebben nooit eerder teamsuits gehad, dus we vonden het een heel intrigerend beeld om hen in iets te zien dat deze hele film ook nieuw doet aanvoelen. Het moest meer worden dan ‘Infinity War 2’, want dat is het niet. Die teampakken, Hawkeye en Captain Marvel voegen allemaal iets nieuws toe dat niet in Infinity War zat. Vandaar dat Scott Lang en Hawkeye onthuld worden in de eerste trailer en Captain Marvel in de tweede”, zegt Feige nog.

Eigen pak?

Elke held draagt in Avengers-films zijn eigen pak. Dat helpt met het individuele merk. Dat hun samenwerking in het MCU uit noodzaak geboren wordt, terwijl niet alle Avengers even veel zin hebben om überhaupt de strijd met Thanos aan te gaan, is daarvan een teken. Maar nu moet het dus wel en zijn de Avengers één front. Dat belooft voor Endgame.

Gesponsorde artikelen