De wreedheden blijven maar komen: IS laat homo’s de dood tegemoet vallen van hoge gebouwen

Twitter

Islamitische Staat heeft via Twitter wansmakelijke beelden verspreid van publieke executies. In de Iraakse stad Mosul hebben moslimextremisten enkele mannen van een hoog gebouw geduwd. De mannen waren vermoedelijk homo.

De afbeeldingen werden verspreid via sociaalmediakanalen die in verband worden gebracht met IS, schrijft The Daily Beast. Op verschillende beelden is te zien hoe twee mannen van een hoog gebouw worden geduwd, nadat een religieuze rechtbank op basis van de sharia had beslist dat het de correcte straf was voor het gepleegde misdrijf: homo zijn.

Dat alles gebeurde onder het oog van een grote menigte. In de gebieden waar IS de macht heeft overgenomen, zijn publieke executies steeds meer de norm in plaats van een uitzondering geworden.

Diefstal

Daarnaast hebben ze ook beelden verspreid van mannen die gekruisigd werden, om vervolgens geëxecuteerd te worden. Hun misdrijf? Ze zouden zich schuldig gemaakt hebben aan diefstal. Net als homoseksualiteit wordt dat zwaar bestraft door IS.

Overspel

In nog een andere foto werd een vrouw die van overspel verdacht werd, openbaar gestenigd tot de dood daarop volgt. 

De publieke executies – en het verspreiden van de foto’s – heeft meerdere doelen. Ze proberen er de tegenstander mee te intimideren, terwijl ze de lokale bevolking ermee in bedwang houden. 

Meer
Lees meer...