Left Right
scrollTop top

De zomer is nog niet gedaan: Britten zien tot in oktober warm weer


De zomer is nog niet gedaan: Britten zien tot in oktober warm weer

Voor het eerst sinds lang is de temperatuur de voorbije dagen nog eens net onder het gemiddelde voor een Belgische zomer gezakt, maar dat hoeft niet het einde van het warme weer te betekenen. Het Britse Met Office ziet het kwik eind augustus weer stijgen, en het zou warm blijven tot in oktober.

“De zomer is nog niet voorbij”, kondigt de Britse weerkundige Richard Miles aan in The Independent. De Britse variant van het KMI voorspelt dat het warme weer nog tot in oktober zal aanhouden. Dat wil dus zeggen dat we bovenop de mooie zomer ook nog eens een echte nazomer zouden kunnen krijgen. De komende twee weken zakt het kwik wel terug naar eerder normale waarden. Al wordt het zeker niet koud, want de temperatuur haalt vaak nog steeds zo’n 25 graden.

Hitte

Dit weekend is zelfs 27 graden mogelijk, en het wordt ook redelijk zonnig. We beginnen de week wel met bewolkt weer en buien, maar vanaf woensdag wordt het opnieuw droog en rustig weer. Het kwik hangt de rest van de week tussen 23 en 27 graden. Daarna volgt een periode van Belgisch zomerweer met best aangename temperaturen en mogelijk een bui. De hitte is dus voorbij, maar kan ze deze zomer nog terugkeren?

Volgens Met Office zou de laatste week van deze maand de kans op heet zomerweer toenemen. Maar ze waarschuwen wel dat dit niet noodzakelijk tot een nieuwe hittegolf hoeft te leiden. Wel zou het warmer dan gemiddeld zijn. De droogte zal dus niet meteen opgelost zijn.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.776.671
 • Aantal
  doden
  1.124.669
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  240.159
 • Aantal
  doden
  10.489