De zomer laat woensdag weer van zich horen, Graspop krijgt zacht en droog weer

De zomer laat woensdag weer van zich horen, Graspop krijgt zacht en droog weer

Deze week begint de zomer officieel en om dat seizoen symbolisch in te luiden, klimt het kwik weer naar zomerse waarden. Niet de hele week, maar vooral woensdag lijkt heel mooi te worden. Voor de rest hoeven we eens niet te vrezen voor dagelijks onweer.

We beginnen de week met typisch Belgisch zomerweer. Bewolkt, met af en toe regen, en temperaturen van 20 tot 22 graden. Als je buiten gaat supporteren voor de Rode Duivels, hou dan rekening met kans op een lokaal buitje. Al beloven er vooral in de namiddag toch opklaringen te komen. Dinsdag beginnen we eveneens met bewolking en regen, waarna de zon er toch af en toe kan doorbreken.

En dan is er woensdag, de mooiste dag van de week. De zon claimt de hoofdrol en het kwik stijgt naar 27 tot 29 graden. Ook aan zee krijgen we een aangename 22 graden voorgeschoteld. Daarmee hebben we de warmste temperaturen gehad, want donderdag zakken we terug naar dat typisch zomerweertje. Licht gedruppel is mogelijk bij een temperatuur van 21 graden. Vrijdag neemt het kwik zelfs even een duik onder de kaap van 20 graden. Het wordt wel droog en zonnig.

Graspop

Dat is goed nieuws voor de metalfans die volgende week naar de wei van Graspop afzakken. Ook zaterdag wordt het droog en zonnig, terwijl de temperatuur niet extreem hoog klimt bij zo’n 21 tot 22 graden. Zondag krijgen we wel wat meer wolken te zien, maar de kans op regen blijft klein.

Daarna wordt het volgens de voorspellingen van het KMI opnieuw iets warmer. De laatste week van juni klimt het kwik weer richting 25 graden. Er liggen bovendien hogedrukgebieden in de buurt, waardoor het ook overwegend droog en zonnig moet blijven. En zo is naast het WK voetbal dus ook de zomer nu echt van start gegaan.

Gesponsorde artikelen