De zoon van James Gandolfini gaat de jonge Tony Soprano spelen in de ‘Sopranos’-prequelfilm

De zoon van James Gandolfini gaat de jonge Tony Soprano spelen in de ‘Sopranos’-prequelfilm

Twintig jaar geleden debuteerde ‘The Sopranos’ op HBO, een reeks die alles voorgoed zou gaan veranderen en de lat voor series eigenhandig op een nieuwe hoogte legde. Momenteel wordt er, met medewerking van de ondertussen 73-jarige ‘The Sopranos’-bedenker David Chase, aan een prequel film.

Daarin zal ook een jonge versie te zien zijn van Tony Soprano, de maffiabaas die de hoofdrol speelde in de reeks. In The Sopranos werd die rol met verve neergezet door de in 2013 overleden acteur James Gandolfini. Hij overleed toen op 51-jarige leeftijd aan een hartaanval. In de prequel film zal het zijn zoon zijn, Michael Gandolfini, die Tony Soprano zal vertolken.

“Het is een enorme eer om mijn vaders erfgoed voort te zetten door gestalte te geven aan een jonge Tony”, zo liet de jonge Gandolfini weten in een persmededeling “Ik vind het geweldig om de mogelijkheid te hebben samen te werken met David Chase, de bedenker van The Sopranos en alle talenten die hij verzameld heeft om deze film te maken”, klinkt het nog.

In totaal schreef David Chase 24 van de 86 afleveringen van The Sopranos, de maffiareeks die nog altijd beschouwd wordt als één van de beste reeksen uit de televisiegeschiedenis. Chase werkt aan dit project samen met Lawrence Konner, die vooral faam vergaarde als schrijver van Boardwalk Empire en die ook enkele afleveringen van The Sopranos schreef.

Michael Gandolfini

Door voor Michael Gandolfini te kiezen blijven de makers van de film dicht bij huis. Michael is nog niet zo bekend als acteur, maar is geen onbekende voor de Amerikaanse kabelzender HBO die ook de film produceert. Hij speelde immers al een gastrol in de ook al zo uitstekende reeks The Deuce, over de opkomst van de porno-industrie in het New York van de jaren 70.

Verder maakt IMDb gewag van een rol als ‘Bus Boy’ in Ocean’s 8 en een rolletje als ‘drunk teen’ in de aankomende film The Boy, The Dog And The Clown. Hoe groot de rol van Tony Soprano zal zijn in de Sopranos-film, die The Many Saints Of Newark zal gaan heten, is nog niet geweten.

De film

De titel The Many Saints Of Newark geeft al aan dat de film zich zal afspelen in de jaren 60 tijdens de beruchte Newark-rellen. Tussen 12 en 17 juli 1967 stierven daar 26 mensen, honderden raakten gewond. De aanleiding was de mishandeling van een zwarte taxichauffeur door de politie.

David Chase zal in zijn scenario focussen op de spanningen die heersten tussen de Afro-Amerikanen en de Italianen, waardoor we dus bij de voorgeschiedenis van The Sopranos aankomen. Sommige personages die een rol speelden in The Sopranos, zoals dus ook Tony Soprano, zullen in deze film in een jongere versie van zichzelf te zien zijn.

Gesponsorde artikelen