De zoveelste nostalgieboost voor 90’s kids: de originele Tamagotchi is terug!

De zoveelste nostalgieboost voor 90’s kids: de originele Tamagotchi is terug!

90’s kids kunnen weer lekker nostalgisch worden, want na de Nokia 3310 wordt nu ook de originele Tamagotchi opnieuw uitgebracht. Maar voor je al begint uit te kijken naar het opvoeden van je eigen eitje en je echte hond of kat links laat liggen, ze worden enkel uitgebracht in Japan. 

De jaren 90 waren toch echt wel geniaal. Dat weten wij als 90’s kids als geen ander. En een belangrijk onderdeel voor kinderen uit de jaren 90 was de Tamagotchi.

En begin je maar al oud te voelen, want de originele Tamagotchi’s dateren al van 1996. Al werden ze een jaartje later pas gereleased in Europa. En nu, twintig jaar na de originele release, gaat Bandai ze opnieuw op de markt brengen. Althans, de Japanse markt, want ze zullen spijtig genoeg alleen maar te verkrijgen zijn in Japan en via Amazon Japan.

Er zijn ondertussen al meerdere ‘moderne’ versies van de Tamagotchi op de markt gebracht, maar nu gaat het dus echt wel over de originele. De zes designs zijn volledig overgenomen van de Tamagotchi’s van 1996 met maar één ‘klein’ verschil: ze zijn maar half zo groot.

YouTube Bandai

Bandai kwam zelfs met een filmpje, al moet je wel wat Japans verstaan om er iets van te snappen:

Gesponsorde artikelen