De zwarte hand van Jeb Bush gezien?

De zwarte hand van Jeb Bush gezien?

Er doken al vaker foto’s op van Jebs broer Georgie met een gespleten tong, een duivelstaart of varkensoogjes. Op de varkensoogjes na ging het hierbij vermoedelijk om photoshop. De oorsprong van de foto’s was ook duidelijk te zoeken bij de tegenstrevers van George Bush. Maar wat George kan, kan Jeb beter. Bij hem komen de grapjes uit eigen achterban.

De Zwarte Hand was in de negentiende eeuw een gevreesde bende in het Aalsterse, de bokkenrijders vlogen bij volle maan door de nacht om kwaad en verderf te zaaien. George, Jeb’s grote broer zou niet hebben misstaan tussen de bokkenrijders. Maar is broertje Jebbie nu ook openlijk lid van de bende van de zwarte hand?

Een Super PAC van JEB (Right to Rise) verspreidde in Iowa naar 85.000 mailadressen de bovenstaande sympathieke foto van hun kandidaat. Een Super PAC is een organisatie die propaganda voert voor een kandidaat zonder rechtstreeks aan zijn campagne verbonden te zijn. Het is dus een truck om de wet op de campagne-financiering te omzeilen en om laster te kunnen verspreiden over een tegenstrever waarvoor de kandidaat nadien elke verantwoordelijkheid kan afwijzen.

Maar je hebt dan ook niet helemaal in de hand wat die rakkers in jouw naam de wereld insturen. Deze sympathisanten plakten blijkbaar in hun ijver om Jeb in Iowa op de foto te krijgen, zijn hoofd op het lichaam van iemand anders. Maar op de stock-foto met Cedar Rapids op de achtergrond stond toevallig al een zwarte man. Geen probleem, daar hebben we photoshop toch voor. Ok, maar dan voor zover je natuurlijk niet vergeet de rechter hand in de juiste kleur te zetten.

Dat is de meest onschuldige verklaring, u mag en kan er ongetwijfeld enkele meer sinistere bedenken.

Gesponsorde artikelen