‘Deadwood’-film komt een stapje dichterbij, maar er zijn nog wat bergen te beklimmen

‘Deadwood’-film komt een stapje dichterbij, maar er zijn nog wat bergen te beklimmen

Blijven zagen en dan lukt het wel, dat blijkt het motto van de fans van Deadwood. De serie die liep van 2004 tot 2006 en sindsdien een cultaanhang heeft verkregen werd na drie seizoenen vrij plots stopgezet. Ook al sinds 2006 wordt er gepraat over een Deadwood-film en die is nu weer een stapje dichterbij.

Met elk voorbij schrijdend jaar twijfelen we iets meer of hij er ooit zal komen, maar elke keer wanneer de optie wordt aangehaald, maakt ons hart een sprongetje, ook nu weer.

Casey Bloys, hoofd programmering van HBO, verklaarde op Variety dat hij een uitstekend script toegeschoven heeft gekregen van David Milch, de bedenker van Deadwood.

Milch wilde een script dat op zichzelf zou kunnen staan zodat ook wie Deadwood nooit gezien heeft wel van de film zou kunnen genieten. En, zei hij, “ik ben erg blij te kunnen zeggen dat David daar helemaal in geslaagd is.”

Dat is al één hindernis uit de weg, maar er blijven er voldoende over om nog een paar jaar aan de gang te blijven met Deadwood-geruchten. Volgens Milch wil HBO dit project best realiseren “als het kan voor een budget dat voor ons passend is.” Ook is er nog geen regisseur gevonden en moet de cast bij elkaar gebracht kunnen worden.

Dat laatste is misschien nog het moeilijkste, want de reeks viel destijds naar verluidt stil door ruzies op de set en achter de schermen. In Deadwood evolueert een plaatsje, eind negentiende eeuw, van totale anarchie naar de opbouw van een stadje

Deadwood is nooit officieel gecanceld en wordt door velen nog steeds als één van de beste reeksen aller tijden gezien.

Alle drie seizoenen van Deadwood zijn te bekijken via Netflix.

Gesponsorde artikelen