Deelnemers Steracteur Sterartiest vier keer in duet met Clouseau: dit gaan ze vanavond zingen

Deelnemers Steracteur Sterartiest vier keer in duet met Clouseau: dit gaan ze vanavond zingen

De deelnemers van Steracteur Sterartiest gaan vanavond in de kwartfinale opnieuw twee keer zingen. Eerst brengen ze een nummer naar keuze, en daarna zingen ze in het bijzijn van Koen en Kris Wauters een eigen versie van nummer van Clouseau. Van VTM blijft er straks nog één kandidaat over, want ofwel Ianthe Tavernier ofwel Bab Buelens moet de wedstrijd verlaten.

1. Ianthe Tavernier

*I say a little prayer (Aretha Franklin) – Altijd heb ik je lief (Clouseau)

Het zijn drukke tijden voor Ianthe Tavernier, die deze week ook op de planken staat voor de première van de musical The Little Mermaid. Mocht zij eruit liggen, dan zou dat haar agenda alvast iets leefbaarder maken. Maar natuurlijk wil je op twee weken van de finale liefst winnen. Ianthe heeft de voorbije week alvast een schietgebedje gedaan en zingt I say a little prayer.

Ianthe ontpopte zich twee weken geleden plots tot favoriet, maar zal ze ook haar tweede pijnbank overleven?

2. Bab Buelens

*Sexual (Neiked) – Verlangen (Clouseau)

Voor Bab Buelens is het al de derde pijnbank, dus ze is al een beetje voorbereid op dat vreselijke moment in het begin van de show. Als de Familie-actrice opnieuw genoeg stemmen heeft gehaald, dan zingt ze Sexual van Neiked. We hebben een vermoeden dat het nummer van Clouseau haar ook wel een pak beter zal liggen dan dat Italiaanse liedje van vorige week.

3. Tinne Oltmans

*Teenage Dirtbag (Wheatus) – Ik wil niet dat je weggaat (Clouseau)

Moeten we Tinne Oltmans een stille favoriet gaan noemen? Ze zat nog nooit op de pijnbank, en hoewel nog maar weinig van haar optredens zijn bijgebleven, won ze vorige week de vrijstelling. Weliswaar in een relatief zwakke show. De fans heeft ze natuurlijk ook mee, en vanavond brengt ze met Teenage Dirtbag een nummer dat haar als Ghost Rocker wel kan liggen.

Daarna volgt een ingetogen moment met één van de mooiste en pijnlijkste Clouseau-nummers ooit: Ik wil niet dat je weggaat. Over dat laatste beslist de kijker natuurlijk, maar het zou wel eens een sterke week kunnen worden voor Tinne.

4. Sieg De Doncker

*Drops of Jupiter (Train) – Zij is van mij (Clouseau)

Sieg De Doncker is na de clash met Gio meer dan ooit favoriet om Steracteur Sterartiest te winnen. Maar hij is ook gewaarschuwd, want zelfs hij wordt afgestraft wanneer hij het een beetje laat hangen. De voorbije weken waren allesbehalve overtuigend en dus zal Sieg zich vanavond moeten herpakken. Dat doet hij met Drops of Jupiter en daarna brengt hij, verdomme, verdomme, verdomme … Zij is van mij van Clouseau.

5. Michiel De Meyer

*Mmmbop (Hanson) – Fiets (Clouseau)

Net zoals Tinne heeft ook Michiel De Meyer de pijnbank voorlopig kunnen ontwijken. We kunnen moeilijk inschatten of hij populairder is dan Sieg, maar we zien hem wel al in de finale zingen. Dan moet hij eerst de kwartfinale overleven. Zonder twijfel zal hij de meisjesharten weer sneller doen slaan met een klassieker van Hanson.

Daarna kiest hij voor een opvallend liedje van Clouseau. Fiets ken je misschien niet meer, want dat stond op het allereerste album van de Vlaamse band. Het is een nummer uit 1989, jawel, want zo lang gaat Clouseau al mee.

Gesponsorde artikelen