Deense Netflixreeks ‘The Nurse’, die gebaseerd is op waargebeurde feiten, krijgt eerste teaser

Netflix heeft een eerste teaser gelost voor de Deense serie The Nurse. Die zal het verhaal van de verpleegster Christina Aistrup Hansen vertellen. Zij werd verdacht van moord op verschillende patiënten van het Nykøbing Falster Hospital.

Op 27 april 2023 verschijnt de nieuwe Deense reeks The Nurse op Netflix. Die reeks heeft nu een eerste teaser gekregen. The Nurse zal het verhaal vertellen van Christina Aistrup Hansen een voormalige Deense verpleegster die verdacht werd van moord op vier van haar patiënten.

The Nurse

in de teaser voor de reeks zien we hoe Pernille Kurzmann (Fanny Bernth) net aan haar eerste job als verpleegster begonnen is in het Nykøbing Falster Hospital in Denemarken. Ze kan het daar al snel goed vinden met Christina Aistrup Hansen (Josephine Park), met wie ze haar eerste nachtshift doet. Tijdens die shift krijgt er al snel een man een hartstilstand en moeten Christina en Pernille hem reanimeren. Met de hulp van Gloria Gaynor overleeft de man het.

Maar dat zal niet het geval zijn voor alle patiënten van Christina. De reeks is namelijk gebaseerd op het boek The Nurse van Kristian Corfixen. Dat boek is dan weer gebaseerd op het waargebeurde verhaal van verpleegster Christina Aistrup Hansen, die voor een storm zorgde in Denemarken. In 2015 belde een jonge verpleegster (in de reeks Pernille) namelijk naar de politie omdat ze vermoedde dat haar collega bewust patiënten vermoordde. Wat volgde was een rechtszaak tegen de verpleegster, die heel Denemarken in de ban hield. Tot op heden wordt de zaak gezien als een van de grootse moordzaken in het Scandinavische land.

The Nurse is vanaf donderdag 27 april 2023 te bekijken op Netflix.

Bekijk hier de eerste teaser voor The Nurse:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...