Left Right
scrollTop top

Deliveroo stopt ermee in Duitsland, zitten wij binnenkort ook zonder sushi?


Deliveroo

Vreemd nieuws uit Duitsland gisteren; daar kondigde thuisleverservice Deliveroo aan dat ze de handdoek in de ring gooien. Geen Deliveroo Duitsland meer, in België breidde Deliveroo nochtans net de leversteden fors uit. Is ’t bij ons binnenkort ook gedaan met thuis sushi laten leveren?

De blauwe fietstruitjes van Deliveroo herkennen ze van Groot-Brittannië tot aan de grenzen van Europa. Toch heeft Deliveroo in Duitsland beslist om de boeken neer te leggen: geen Deliveroofietsen meer in Hamburg, Berlijn of Frankfurt. Vrijdag rijden de laatste fietsen uit, daarna is ’t gedaan.

Uitbreiding in België, schluss in Duitsland

Dat lijkt een onverwachte beslissing: in België is Deliveroo sterk aan het uitbreiden, met leveringen van Blankenberge tot Sint-Pieters-Leeuw en Hasselt. Maar in Duitsland ligt dat anders: daar was de concurrentie al behoorlijk stevig, zeker in de grote steden.

Daarom besloot Deliveroo vorig jaar al om te focussen op enkele centrumsteden: Berlijn, München, Keulen, Hamburg en Frankfurt waren de enige plaatsen waar je nog via Deliveroo kon bestellen. Niet dat er geen pizza, Chinees of sushi meer aan huis wordt gebracht in Duitsland. Integendeel: de deliverymarkt in Duitsland zat gewoon al behoorlijk vol.

Just Takeaway

Dat gaat er niet op verbeteren: bij de concurrentie is de deal tussen Just Eat en Takeaway.com intussen rond. Dat was in België al even duidelijk, daar zijn de websites al even gemerged. Bij Deliveroo krijgen ze het daardoor wel erg warm onder de voeten. In België is de competitie tussen Deliveroo en Takeaway/Just Eat nog niet zo groot, en zijn er geen andere spelers. Dat helpt. Al zou het natuurlijk kunnen dat zij hun ogen richten op een deal met Uber.

Wat nu met de koeriers van Deliveroo? In België kwam er tijdens de launch van Deliveroo wel wat commentaar op hoe ze hun koeriers behandelen. Die storm is intussen gaan liggen en ook in Duitsland schijnt Deliveroo te begrijpen dat dit een slag in het gezicht is voor het personeel.

20 dagen uitbetaald

Wie de laatste drie maanden voor Deliveroo gewerkt heeft, krijgt daarom wel degelijk nog een paar weken uitbetaald op basis van wat ze in die laatste drie maanden verdiend hebben, weet Amerikaanse techwebsite TechCrunch. Alles samen gaat het om een kleine maand aan inkomsten. Of dat die elektrische fietsen, die sommige koeriers op afbetaling hebben gekocht, zal afbetalen, lijkt twijfelachtig.

Binnenkort Deliveroo in de cinema?


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  684.256
 • Aantal
  doden
  20.572