Deliveroo verklapt zijn favoriete gerechten van 2017 … en daar zitten wat verrassingen bij

Deliveroo verklapt zijn favoriete gerechten van 2017 … en daar zitten wat verrassingen bij

Jij hebt je favoriete pizzeria, burgerbar en sushiplek, maar heb je je ooit afgevraagd of je een typische Deliveroo-besteller bent? Wij vroegen aan Deliveroo of ze hun eindejaarslijst wilden opstellen: de favoriete gerechten van de bestellende Vlaming in 2017. En van één ding kunnen we zeker zijn: we houden van gehakt.

Denk je dat pizza het meest bestelde gerecht in België is? Niet op Deliveroo alvast, daar houden wij het allermeest van gehakt. Het Brusselse restaurant ‘Ballekes’ heeft namelijk de absolute topper in huis: balletjes van gemengd gehakt, met een sausje naar keuze, aan huis geleverd. Kijk, wij kunnen daar eigenlijk wel inkomen.

Op de tweede plaats staat, geen verrassing daar, sushi. Ook daar mag een Brussels restaurant de kroon opzetten: de Sushi Shop levert het vaakst de California Dream Sushi Box aan huis in zone 1000. Op drie staat dan toch weer pizza. Blijkbaar zijn we met z’n allen ontzettende fan van Mamma Roma’s Bufala Pizza Slice.

Dit is de volledige Belgische top tien:

1. Ballekes – Gemengde gehaktballetjes

2. Sushi Shop – California Dream Sushi Box

3. Mamma Roma Chatelain – Bufala Pizza Slice

4. Bavet – Bavet Spaghetti

5. Wurst – Classic

6. Lucy Chang – Thai Green Curry

7. Paul’s Boutique – Paris Texas Burger

8. CHEZWaWa – Tacos met dessert

9. The Huggy’s Bar – Big Cheesy

10. Umamido Baili – Kara Miso Ramen

Mamma Roma

Antwerpen

In de Vlaamse steden hebben we blijkbaar allemaal een andere smaak: zo zijn ze in Antwerpen meer fan van Lucy Chang dan in Brussel. De top drie ziet er daar zo uit:

1. Lucy Chang – Thai Green Curry

2. Finjan – Shoarma

3. Bavet – The Holy Grail

Gent

En ook in Gent denken ze er het hunne van. Daar krijgt Bavet de eerste plaats, maar ook op plaats twee en drie is het al gehakt wat de klok slaat. Het cliché dat je op Deliveroo je sushi bestelt, is dus helemaal niet waar. En jullie, eten jullie de populairste gerechten?

1. Bavet – Bavet spaghetti

2. Würst – Classic

3. Paul’s Boutique – Paris Texas Burger

Gesponsorde artikelen