Demi Lovato was al enkele weken hervallen, nog veel onduidelijkheid over overdosis

Demi Lovato was al enkele weken hervallen, nog veel onduidelijkheid over overdosis

Er zijn meer details bekend gemaakt over de omstandigheden van de avond waarop Demi Lovato in het ziekenhuis is beland. De Amerikaanse zangeres zou al enige tijd terug drugs gebruiken. Zo is er onder andere crystal meth gevonden, al is dat niet de oorzaak van haar overdosis.

De 25-jarige Demi Lovato is dinsdagavond opgenomen in het ziekenhuis. Haar zogenaamde vrienden, die ook haar drugsdealers zouden zijn, hadden de hulpdiensten gebeld omdat de Amerikaanse zangeres buiten bewustzijn was.

Crystal meth

Volgens de website The Blast zou Demi Lovato al enkele weken crystal meth gebruiken. De politie vond de drugs dinsdag bij haar thuis en ook in haar bloed zouden sporen van crystal meth hebben gezeten.

Dat gebruik verklaart wel niet hoe de zangeres buiten bewustzijn is geraakt. De hulpdiensten zouden haar bij aankomst Naloxon, ook bekend als Narcan, hebben toegediend. Dat middel wordt gebruikt om de effecten van een overdosis opiaten te verhelpen en de patiënt weer bij bewustzijn te brengen.

Opiaten

Over welke opiaten Demi Lovato had gebruikt, is niet bekend. Verschillende media spraken eerst van een overdosis heroïne, maar dat wordt nu ontkend door mensen die dicht bij de zangeres staan.

Bepaalde zware pijnstillers, die normaal alleen op voorschrift te verkrijgen zijn, bevatten ook opiaten. De Verenigde Staten kampt momenteel met een gigantische drugsepidemie door het misbruik van die geneesmiddelen.

Rehab

Toen Demi Lovato zes jaar geleden in rehab ging vernoemde ze, naast alcohol en cocaïne, ook dergelijke pijnstillers als een van haar verslavingen. In juni bracht ze het nummer Sober uit waarin ze bekende te zijn hervallen in haar drugsgebruik.

Ze zou ook haar drugscoach hebben ontslaan enkele maanden geleden. Eens Demi Lovato het ziekenhuis mag verlaten, zou ze opnieuw in een afkickkliniek opgenomen worden om haar verslaving te proberen overwinnen.

Gesponsorde artikelen