Demonstrant laat ‘Putin’ rijden op de Wall Street Bull versierd met dildo’s

Demonstrant laat ‘Putin’ rijden op de Wall Street Bull versierd met dildo’s

De Wall Street Bull kreeg onlangs een kleine make-over. Het iconische standbeeld op Wall Street werd versierd met meer dan 100 dildo’s en werd bereden door een halfnaakte man met een Putin-masker. Dit alles was een protestactie door Jeff Jetton, die ermee wilde aantonen hoe Putin druk uitoefent op de Amerikaanse politiek.

Het was een vreemd tafereel op Wall Street deze week. De iconische Wall Street Bull werd aangekleed met dildo’s en werd bereden door een halfnaakte man met een masker van Vladimir Putin. De man op de stier werd al snel geïdentificeerd als Jeff Jetton, die het nu mag gaan uitleggen aan de politie.

130 dildo’s

Jetton laat weten aan de Huffington Post dat er voor zijn protestactie meer dan 130 dildo’s gebruikt werden. Deze seksspeeltjes kreeg hij van een pornobedrijf.

Op het internet circuleren ondertussen de gekste scenario’s over hoe Jetton de prank voor elkaar kreeg, want Wall Street wordt permanent bewaakt. Alle dildo’s op de stier kleven, moet toch enige tijd gekost hebben en dat doen zonder gezien te worden, is een hele opgave.

Kritiek op Putin

Jeff Jetton is een demonstrant, die met deze actie vooral de controle die Putin uitoefent op de Verenigde Staten wilde symboliseren. Het standbeeld werd dan ook niet toevallig aangekleed op maandag, de dag waarop Vladimir Putin samen zat met Amerikaans president Donald Trump. Al staat dit ‘kunstwerk’ volgens Jetton wel open voor verschillende interpretaties.

Ondertussen werd Jetton gecontacteerd door de New York City Police Department. Volgens hemzelf zou het gaan om een “niet-gewelddadige inbreuk” en zouden de agenten er nog mee kunnen lachen. Ook Jetton zelf maakt zich niet al te druk over zijn afspraakje met de politie. Zo grapte hij op Twitter: “De NYPD heeft me uitgenodigd om een dagvaarding te ontvangen voor mijn werk als Putin op de Wall Street Bull. Ik neem aan dat dat een soort van prijs is?”

De Wall Street Bull is ondertussen weer dildovrij, maar de heerlijke foto’s zijn natuurlijk voor altijd.

Gesponsorde artikelen