Den Barry en Michelle gaan geen honger lijden: Obama’s sluiten boekdeal af van 56 miljoen

Den Barry en Michelle gaan geen honger lijden: Obama’s sluiten boekdeal af van 56 miljoen

Wie vreesde dat Barack en Michelle Obama wat op de kleintjes zouden moeten gaan letten nu ze met pensioen zijn: fear no more. Het koppel heeft een deal gesloten met een uitgever voor maar liefst 56 miljoen euro voor de publicatie van hun memoires.

Penguin Random House meldde de rechten te hebben binnengesleept om de boeken wereldwijd uit te geven. Hoewel geen concreet bedrag is genoemd, circuleren er wel cijfers. De Financial Times spreekt over 60 miljoen dollar (ruim 56 miljoen euro). Blijkbaar begon het bieden bij een bedrag van 18 miljoen en waren verschillende uitgevers gebrand om de Obama’s in hun stal te halen.

Die 60 miljoen dollar is meteen het hoogste bedrag dat ooit is betaald voor het uitgeven van een autobiografie. Bill Clinton had met My Life (2002) het record in handen. Die kreeg 15 miljoen dollar (14 miljoen euro). Van Clintons boeken gingen ruim twee miljoen exemplaren over de toonbank. Hillary Clinton kreeg “maar” acht miljoen van Simon & Schuster voor haar memoir “Living History.”

Barack Obama publiceerde al drie boeken (“Dreams From My Father,” “The Audacity of Hope” en “Of Thee I Sing”) en die brachten hem netto iets van een 10 miljoen dollar op.

Penguin Random House is van plan om een miljoen boeken te doneren aan een goed doel. Ook de Obama’s stoppen een deel van het geld in meerdere stichtingen, waaronder de Obama Foundation.

Gesponsorde artikelen