Derde deel van succesreeks ‘Lupin’ staat nu op Netflix en wordt meteen enthousiast onthaald

Na bijna twee jaar en vier maanden wachten, staat sinds vandaag – donderdag 5 oktober – eindelijk het derde deel van Lupin op Netflix. Dat nieuwe seizoen lijkt meteen ook al het goede van de eerste twee seizoenen voort te zetten.

Lupin is nog steeds een van de populairste niet-Engelstalige series ooit op Netflix. De reeks is vernoemd naar gentleman-oplichter Ansène Lupin, een personage uit de boeken van schrijver Maurice Leblanc van begin vorige eeuw.

Assane Diop

In Lupin volgen we de Frans-Senegalese migrantenzoon Assane Diop (Omar Sy) die zich door dat personage zal laten inspireren om wraak te nemen op wat zijn vader is aangedaan. Die belandde namelijk onterecht in de gevangenis voor een diefstal die hij niet gepleegd had en pleegde daar zelfmoord uit schaamte.

De vijf afleveringen van Lupin: Part 1 verschenen begin 2021 op Netflix. In juni volgde Part 2 al, met eveneens vijf afleveringen. Nog voor die release raakte al bekend dat de reeks zeker nog een derde deel zou krijgen. Dat liet wel even op zich wachten, want de opnames daarvan begonnen al in november 2021. Om je geheugen op te frissen over wat er aan Part 3 voorafging, deelde Netflix recent een korte samenvatting.

Sinds vandaag kan je dus eindelijk weten hoe het verder gaat met Assane Diop. Het derde seizoen van Lupin bestaat niet – zoals de eerste twee delen – uit vijf afleveringen, maar bevat zeven afleveringen. Die lijken alvast niet te vervelen, want de reeks krijgt van zo goed als alle recensenten goede scores.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...