Derde gouden medaille voor België: Victor Campenaerts verlengt Europese titel tijdrijden

Derde gouden medaille voor België: Victor Campenaerts verlengt Europese titel tijdrijden

Victor Campenaerts heeft de tijdrit op het Europese Kampioenschap in Glasgow gewonnen. De 26-jarige Belg won met een voorsprong van amper 63 honderdsten en verlengt zo dus zijn titel op het wielernummer.

De Belgen zijn aan ijzersterke European Championships bezig. Na zes dagen staat de teller op elf medailles waarvan drie keer goud. Na Nina Derwael (brug met ongelijke leggers) en het duo De Ketele en Ghys (ploegkoers) zorgde Victor Campenaerts voor de derde gouden medaille in het tijdrijden.

Tijdrit

Campenaerts mocht als titelverdediger als laatste beginnen aan zijn tijdrit en wist dus wat hem te wachten stond. Hij reed een indrukwekkende tijdrit en haalde in de laatste rechte lijn alles uit de kast. Met succes want met een voorsprong van amper 63 seconden op de Spanjaard Jonathan Castroviejo veroverde hij het derde Belgische goud.

Yves Lampaert eindigt knap op de vierde plaats. Hij deed er bijna 31 seconden langer over dan Campenaerts en komt amper drie seconden te kort voor te podium. Bij de vrouwen zat er geen medaille in voor België. Ann-Sophie Duyck strandde op een negende plaats op 2 minuten en 29 seconden van de Nederlandse winnares Ellen van Dijk.

Gesponsorde artikelen