Derde grote diefstal cryptobeurs in één jaar: 25 miljoen euro gestolen

Derde grote diefstal cryptobeurs in één jaar: 25 miljoen euro gestolen

Op de grote cryptomuntenbeurs Bithumb heeft de derde grote cryptodiefstal van dit jaar plaatsgevonden. Dieven maakten zo’n 25 miljoen euro buit na een hack. Het is al de tweede diefstal op een week tijd, de gevolgen voor de waarde van onder andere bitcoin laat zich raden.

Cryptohandelsplatform Bithumb maakte het nieuws over de diefstal zelf bekend: de transacties op de Zuid-Koreaanse ‘beurs’ werden stilgelegd wegens veiligheidsproblemen en er werd op zoek gegaan naar een andere wallet. Nu blijkt dat er ook effectief sprake is geweest van een diefstal.

Wallets tijdelijk dicht

De hackers zouden zo’n (omgerekend) 25 miljoen euro buit gemaakt hebben, volgens NOS zou dat op maandag zijn gebeurd. ’t Is niet duidelijk wie er achter de hack zit. Bithumb verplaatste alle andere delen van zijn cryptomunten naar veilige delen van de beurs.

De diefstal betekend waarschijnlijk weer een flinke tik voor de waarde van cryptomunten: het is al de derde grote overval in één jaar tijd en de tweede in een week. Die laatste vond plaats bij de (ook Zuid-Koreaanse) Coinrail, die ook in cryptomunten handelen. Hoeveel geld daarbij verloren ging, is nog niet duidelijk, maar 260.000 klanten zijn getroffen.

Cryptomunten dalen (tijdelijk) in waarde.

De grootste cryptomuntendiefstal vond plaats in januari van dit jaar: toen plukte een ‘overvaller’ bij het Japanse Coincheck voor 500 miljoen dollar cryptomunten uit wallets. Na elke overval maakten verschillende cryptomunten, maar zeker ook bitcoin, een zware waardeval, maar cryptomunten zijn sowieso nog erg volatiel.

Gesponsorde artikelen