Derde keer in een week: weer een blunder van United Airlines met huisdier

Derde keer in een week: weer een blunder van United Airlines met huisdier

Een vlucht van Newark naar St. Louis is omgeleid naar Akron (Ohio) toen United Airlines erachter kwam dat er een hond aan boord was dat met een andere vlucht mee had gemoeten. Meteen de derde keer in één week dat de luchtvaartmaatschappij zwaar de fout in gaat met een huisdier.

De 33 passagiers die op weg waren naar St. Louis hebben een compensatie gekregen van United Airlines. Eerder in de week werd een herdershond per ongeluk naar Japan gevlogen. Het was de bedoeling dat de hond naar Kansas zou gaan. Daar kwam wel een andere hond aan, een Duitse dog, die in Japan werd verwacht.

Maandag overleed een puppy aan boord van een toestel van United Airlines. De Franse bulldog zat in een tas en de eigenaren kregen te horen dat die in het bagagevak boven de stoelen gelegd moest worden. Ergens tussen Houston en New York, een vlucht van drie uur, is het dier overleden.

United Airlines verklaarde later dat de steward of stewardess niet doorhad dat er een hondje in de tas zat. De zaak bereikte ook het Congres. Twee senatoren, een Democraat en een Republikein, namen het initiatief voor een wet waarin is vastgelegd dat dieren niet in de bagagevakken gezet mogen worden.

United koos ervoor de vlucht dan maar om te leiden. , meldt CNN. United Airlines wil niet zeggen wat ze hebben gekregen. Het huisdier is in Akron veilig overhandigd aan de eigenaar.

Gesponsorde artikelen