Derde ‘SpongeBob SquarePants’-film wordt een origin story, helemaal in CGI

‘SpongeBob SquarePants’ krijgt ook een derde film. Dat werd al in 2015 aangekondigd, maar nu heeft Paramount ook de eerste details over de film bekend gemaakt. De film krijgt de titel ‘The SpongeBob Movie: It’s a Wonderful Sponge’ en zal een origin story gaan worden. We gaan dus meer te weten komen over het begin van onze favoriete spons, en voor het eerst zullen we dat ook helemaal in computer geanimeerde beelden te zien krijgen.

SpongeBob SquarePants is ondertussen al aan z’n derde film toe. In 2004 kwam de eerste film, The SpongeBob SquarePants Movie uit, amper een jaar later volgde al nummer twee: The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water.

Eind april van dat jaar kondigde Viacom, het moederbedrijf van Paramount Pictures, op Twitter al aan dat er ook een derde film zou komen. Al zouden we meteen ook wel wat langer moeten wachten, want de film staat gepland voor 17 juli 2020.

Origin story

Voor de titel, The SpongeBob Movie: It’s a Wonderful Sponge, en waarschijnlijk ook de hele film, lijken de makers de mosterd gehaald te hebben bij de kerstfilm It’s a Wonderful Life. Maar op de VIEW-conferentie in Turijn heeft Paramount Animation-baas Mireilla Soria nu ook een korte beschrijving van de film gegeven

De film zal het verleden van SpongeBob gaan vertellen. “Voor de eerste keer ooit, gaan we de oorsprong van hoe de kleine SpongeBob de rest van de Bikini Bottom-groep heeft leren kennen op het zomerkamp te weten komen”, legde Soria uit. “Het begin van de film zal zich afspelen in Camp Coral, wanneer al onze favoriete personages elkaar voor de eerste keer ontmoeten.”

CGI

Soria maakte meteen ook bekend dat The SpongeBob Movie: It’s a Wonderful Sponge de eerste in de reeks zal zijn die volledig uit CGI, of computer geanimeerde beelden, zal bestaan. We zullen ook scènes krijgen waarbij we de personages in de echte wereld zullen zien, wat ook al gebeurde in de tweede film (hier zie je hoe SpongeBob er zou uitzien als echte ‘mens’, creepy). Die CGI zal voorzien worden door Mikros Image, die ook al Captain Underpants: The First Epic Movie produceerden en momenteel aan het werken zijn aan Asterix: The Secret of the Magic Potion, dat onlangs z’n eerste trailer kreeg.

Soria kreeg meteen ook de vraag of we ons in de toekomst vooral aan CGI-films mogen verwachten. “Die groots opgezette film bereiken het grootste publiek”, stelde Soria. “Ik denk niet dat we nog 2D-films kunnen maken, als ik eerlijk ben. Dat gaat moeilijk worden.”

Hans Zimmer

Niemand minder dan Hans Zimmer zal de muziek voor de nieuwe SpongeBob-film schrijven. De Duitser is niet de eerste de beste. Hij voorzag zo al, onder andere, The Lion King, Gladiator, Inception en de hele Pirates of the Carribean-serie van muziek. Voor die eerste kreeg hij zelfs een Oscar voor Beste Originele Muziek.

Naast Zimmer (lees hier 11 redenen waarom hij de geniaalste componist ooit is) zullen ook verschillende grote namen meewerken aan bepaalde songs voor de SpongeBob-film, maar op namen is het nog even wachten.

Meer
Lees meer...