Deutsche Post voor 50 tot 100 miljoen euro opgelicht … door eigen onderaannemers

Deutsche Post voor 50 tot 100 miljoen euro opgelicht … door eigen onderaannemers

Deutsche Post, één van de grootste postbedrijven van Duitsland, zou voor 50 tot 100 miljoen euro opgelicht zijn. Onderaannemers zouden honderden miljoenen niet-bestaande brieven in rekening gebracht hebben. De praktijken kwamen vorig jaar aan het licht tijdens een fiscaal onderzoek.

Onderaannemers zouden Deutsche Post voor 50 tot 100 miljoen euro opgelicht hebben. Dat schrijft de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. Uit het onderzoeksdossier van het Duitse Openbaar Ministerie blijkt dat de oplichtingspraktijken vorig jaar al aan het licht kwamen.

De verantwoordelijke onderaannemers haalden onder andere brieven op bij bedrijven en kregen van Deutsche Post per brief een bedrag. Hoe meer brieven, hoe meer geld ze inden. Per poststuk kon het bedrag tot 44 procent van de verzendkosten bedragen.

Drie hoofdverdachten

In Duitsland worden er op slecht een beperkt aantal verzamelde brieven controles uitgevoerd, er wordt alleen met steekproeven gecontroleerd. “Fraude is kinderspel”, zegt een ondernemer uit de postwereld in de krant. “Elke fictieve zending levert geld op.” Inmiddels is er een heel crimineel netwerk actief rond de Duitse post. Vermoedelijk zijn veel van de fraudeurs zelf medewerkers van Deutsche Post.

Deutsche Post wil voorlopig niets kwijt over het lopende onderzoek. Het ziet zichzelf wel als slachtoffer van “manipulatie met schijnzendingen”. Er wordt naar veertien mensen een onderzoek gevoerd. Drie van hen naar aanleiding van zaak van de valse brieven.

Gesponsorde artikelen