Deze 10 celebrities zullen je het vaakst een computervirus opbrengen

Deze 10 celebrities zullen je het vaakst een computervirus opbrengen

Het cyberveiligheidsagentschap McAfee heeft een lijst opgesteld met celebrities die op het internet de grootste bedreiging vormen voor je digitale veiligheid. Kim Kardashian stoot Craig David van de troon. Op haar naam staan de meeste links naar met virussen geïnfecteerde websites.

De tweede plaats ging naar het supermodel Naomi Campbell, gevolgd door Adele, Caroline Flack en Kourtney Kardashian. Volgens McAfee wordt de aantrekkingskracht van beroemdheden vaak misbruikt door hackers om mensen naar websites te lokken met malware. Op die manier kunnen cybermisdadigers je persoonlijke informatie stelen. Andere grote namen op de lijst zijn Bad Neighbours-ster Rose Byrne, reality tv-ster Kem Cetinay en Emma Roberts. De laatste twee zijn Britney Spears en Ferne McCann.

Invloed popcultuur en social media

McAfee-baas Raj Samani verklaart het fenomeen zo: “We leven in een erg snelle wereld die zwaar wordt beïnvloed door popcultuur en social media. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om toegang te krijgen tot entertainment en we verkiezen vaak om met verschillende toestellen verbonden te zijn.”

Kardashian-effect

Kim Kardashian heeft bijvoorbeeld ontzagwekkend veel invloed en ze heeft ook veel succes op het vlak van business. Mensen zullen dus redelijk ver gaan om een beetje zoals Kim te zijn.

“In onze geconnecteerde wereld is het belangrijk dat consumenten nadenken voor ze ergens op klikken”, zegt Samani nog. “Je moet er zeker van zijn dat je naar veilige, digitale content surft en dat je je beschermt tegen digitale bedreigingen, die gebruikt worden om je toestellen te infecteren en je identiteit te stelen.”

Hier is nog eens de top 10 meest ‘gevaarlijke’ celebrities voor je cybersecurity:

  1. Kim Kardashian
  2. Naomi Campbell
  3. Kourtney Kardashian
  4. Adele
  5. Caroline Flack
  6. Rose Byrne
  7. Kem Cetinay
  8. Britney Spears
  9. Emma Roberts
  10. Ferne McCann

Gesponsorde artikelen