Deze 10 coole hutjes liggen langs ’t water én kan je effectief boeken 

Reisjes waarbij je overrompeld wordt door de schoonheid van de natuur. Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar … toch is het niet zo! Want het Britse dagblad The Guardian vond deze tien pittoreske stulpjes waarbij je haast onmiddellijk alle slechte gebeurtenissen uit je leven vergeet. Boomhutten, rivieren, fjorden, … De natuur in haar mooiste vormen vind je hier: 

1. Darżkowo, Polen

Airbnb
Een houten hut in the middle of nowhere, daarmee kopt men op verhuursite Airbnb over deze stek in Darżkowo in het noorden van Polen. Het hutje heeft twee slaapkamers, een keuken, een open haard én ligt aan de rand van een klein meer. Als je écht met rust wil gelaten worden, is dit stekje in Polen een optie. Je kan er met vier verblijven voor zo’n 40 euro per nacht.

2. Kesalähti, Finland

FinlandCottageRentals
187.888, zoveel meren zijn er in Finland om precies te zijn. Het hutje Lakeside Nightingale kan je in de Oosterse Saimee-regio bij het meer Puruvesi vinden en loopt zonder twijfel voorop wat betreft een ontsnapping aan de bewoonde wereld. Het meer is, zoals de naam zegt, bekend om zijn proper water en ligt dichtbij een natuurreservaat. Je kan de villa voor drie nachten boeken aan €573, en er kunnen zes mensen slapen.

3. Het privéhuisje aan het meer van Bled, Slovenië

Airbnb
Verdomd moeilijk om iets over Europese meren te schrijven zonder Slovenië te vermelden en al zeker niet het pittoreske meer Bled. Het meer is een toeristische bestemming, maar met dit privéstrand kan je toch nog steeds even je zorgen vergeten. €192 per nacht, en er is plaats voor vijf. Boeken kan hier.

4. Skinnskatteber, Zweden

Kolarbyn.se
Als je graag één bent met de natuur heeft het Zweedse Kolarbyn.se de perfecte oplossing voor je. Het primitiefste hotel Kolarbyn in Zweden bestaat uit 12 hutjes die ecologisch zijn opgebouwd. Het duurt amper twee minuten om tot het Skärsjön-meer te stappen en ligt echt in een sprookjesbos. Bovendien zijn de bosbessen die op je dak groeien gratis. Je betaalt zo’n 53 euro per persoon per nacht.

5. Aurland, Noorwegen

Vier rode chalets, ook wel gekend als de Fretheim Fjordhytter, en die vind je op een kleine boerderij in het Noorse Aurland. Het zicht is er alleszins altijd fantastisch, zowel tijdens de winter als de zomer: alleen maar omgeven door mooie dennenbomen en bergen zo ver je zicht reikt … Bestaat er iets beters dan dat? Bij elke cabine is er trouwens een roeiboot in de prijs inbegrepen. Eentje kost minstens 171 euro per nacht, je kan er wel met zes personen in.

6. Sauerland, Duitsland

Homeaway.co.uk
Voor het zesde fenomenale hutje hoef je niet immens ver te trekken, want Chalet Waldeck ligt dicht bij de Belgische grens in het Duitse nationale park Eifel. Een privésauna, mogelijkheid tot kajakken en kanoën én je kan slechts drie kilometer verderop zwemmen in de Edersee. Chalet Waldeck is een luxueuze cabine die vooral bekend is bij vogelspotters. Je moet er gemiddeld zo’n €125 per nacht voor twee personen neertellen.

7. Eyjafjörður, IJsland

Airbnb
In het langste fjord van IJsland staat een sterk staaltje architecturale schoonheid: Villa Lola is een houten designverblijf in het fjord Eyjafjörður. Als de schoonheid van de cabine niet genoeg is om je te overtuigen, laat het dan de Súlurberg zijn die je kan beklimmen. Of de paardenritjes die je kan maken tijdens de ondergaande zon. Of het skiën in de winter misschien. Soit … Zo’n 106 euro per nacht voor vier mensen die een fantastische ervaring willen, vind je hier!

8. Peneda-Gerês, Portugal

Lima-escape.pt
In het Portugese nationale park Peneda-Gerês vind je de beeldschone camping Lima Escape. De camping is omgeven door rivieren en eikenbossen en ligt in de inham van de Lima-rivier. Je kan er gaan klimmen, met de mountainbike het bos verkennen en ’s avonds is er steeds een bar en een café open. Boomhutjes voor twee vanaf €45 per nacht! Hoera!

9. Värmland, Zweden

Naturetravels
Als de kolen hutjes in Zweden iets té avontuurlijk zijn voor jou, is er natuurlijk nog een andere optie. Drie uur in de westelijke richting van Värmland vind je namelijk twee cabines vlak aan ’t water en ze hebben hun eigen kano of boot. Twee personen kunnen in het laagseizoen genieten van deze hut voor zo’n €870 via naturetravels.co.uk.

10. Dordogne, Frankrijk

En last but definitely not least: Caru Cabin in het Terre et Toi-resort. Deze cabine werd helemaal met de hand gemaakt en is echt wel pittoreske. Stel je voor: snoezen in een dubbele hangmat in de esdoornbossen, picknicken of verkoeling zoeken in je eigen meer tussen de libellen … Het is effectief mogelijk en kan allemaal voor een 115 euro per nacht.

Bron: The Guardian

Meer
Lees meer...