Deze 10 één-programma’s gaan ons najaar maken

Deze 10 één-programma’s gaan ons najaar maken

Jeroen Meus is de leading man op één dit najaar en ook Bart De Pauw zal vaak in onze huiskamers verschijnen. Voorts pakt de zender uit met vaste waarden en enkele nieuwkomers die doorgaans op een jong publiek gericht zijn. Kersvers netmanager, Olivier Goris, hoopt de zender te verjongen zonder de trouwe kijkers teleur te stellen. En aan die opdracht begint één met deze lading programma’s.

1. DE BIKER BOYS

In deze humoristische fictiereeks spelen Bart De Pauw, Ben Segers en Jonas Van Geel drie vrienden die een reisprogramma willen maken. Met veel cultuur, zoals ze zelf benadrukken. Ze gaan op zoek naar de oorsprong van de Vespa en rijden daarom helemaal naar Italië. Maar hun reis duurt veel langer dan verwacht en ze beleven allerlei avonturen die ze niet hadden ingepland. Op het eerste gezicht mogen we ons opmaken voor de heerlijke humor die we in het verleden al van Bart De Pauw gekregen hebben. Een sterke aanrader.

Later dit najaar op zondag

2. GOED VOLK

Jeroen Meus krijgt dit najaar een hoofdrol bij één. Niet alleen keert Dagelijkse Kost (en eind augustus een week Dagelijkse Kust) in de vooravond terug, Jeroen trekt ook de wereld rond in een gloednieuw programma. Het was zijn droom om ooit eens voor cowboys koken en die is intussen werkelijkheid geworden.

En niet alleen bij cowboys, we zullen Jeroen ook achter de kookpotten zien in de koudste stad ter wereld, tussen een bende sumoworstelaars, hij trekt zelfs naar een township in Kaapstad. Netmanager Olivier Goris belooft dat we Jeroen heel spontaan en met veel emoties zullen zien. Het programma lijkt ook heel mooi gefilmd, het worden mooie avonden voor de fans van de tv-kok.

Vanaf maandag 1 september om 20u40

3. PEOPLE OF TOMORROW

Tomorrowland is dan wel voorbij, dit najaar kunnen we nog eens nagenieten op één. People Of Tomorrow is een zesdelige reportagereeks die het verhaal vertelt van de generatie die ieder jaar naar Boom, intussen ook naar de Verenigde Staten en binnenkort zelfs naar Brazilië afzakt. Tomorrowland is dan ook meer dan een festival.

We zien een tiental diehard fans voor wie Tomorrowland van levensbelang is. Ze komen uit Colombia, Sri Lanka, Schotland, Australië, Kenia, Amerika, Zuid-Afrika, Kosovo en België. We krijgen ook een blik achter de schermen en we volgen het beroemde Belgische dj-duo Dimitri Vegas en Like Mike.

Vanaf oktober

4. VRIENDINNEN

Er is weer ruimte voor een sterke fictiereeks waarmee één onze zondagavonden hoopt te kleuren. Later dit najaar zal Vriendinnen die rol moeten vervullen. De reeks vertelt het verhaal van twee vriendinnen van 1945 tot het heden. Voor de hoofdrollen waren vier actrices nodig om de jonge en oudere versie van Nel en Eva te vertolken.

Charlotte De Bruyne en Anemone Valcke geven gestalte aan de jonge versie, terwijl Veerle Eyckermans en Veerle Dobbelaere de tweede helft van hun leven voor hun rekening nemen. De reeks werd geregisseerd door het jonge talent Cecilia Verheyden. De eerste beelden tonen ons een typisch Vlaamse serie vol nostalgie en emoties. De lat ligt hoog sinds In Vlaamse Velden en dat evenaren wordt moeilijk, maar we denken dat Vriendinnen zeker zal kunnen bekoren.

Later dit najaar op zondag

5. NORMALE MENSEN

Adriaan Van den Hoof krijgt dit najaar zijn eigen quiz op één. In Normale Mensen moeten bekende gasten iedere week bewijzen dat de roem hen niet naar het hoofd is gestegen en ze zelf toch ook nog een beetje normaal gebleven zijn. De BV’s zullen ronde na ronde het leven van mensen zoals wij moeten inschatten en uiteindelijk het verhaal van de normale mens van de week achterhalen.

De show heeft een leuk concept, maar zal het vooral van de humor moeten hebben (het fragment dat wij zagen had iets weg van Familieraad in één-stijl). En bijgevolg van de bekende gasten die het tegen elkaar opnemen. Verwacht je aan onder andere Siska Schoeters, Tomas De Soete, Kamagurka en Sven De Ridder.

Vanaf dinsdag 2 september om 20u40

6. BUITENGEWOON

In de categorie human interest wordt deze reeks dit najaar een topper. We krijgen een blik in het leven van kinderen en jongeren in het buitengewoon onderwijs, een wereld die we maar moeilijk kunnen inschatten en die ook voor een cameraploeg niet gemakkelijk te betreden valt. De kinderen moeten nog harder werken dan andere jongeren om iets te bereiken.

Zo is er Lenny (6), die door een ongeval in een rolstoel is beland. En Emir (5), die autistisch is en een programma op maat krijgt. Het ziet er een erg mooie reeks uit, die ons dit najaar zeker iets moet kunnen bijbrengen. Buitengewoon is van de hand van het jonge productiehuis Nieveranst, dat we nog kennen van de vtm-reeks Jonge Zwanen.

Vanaf dinsdag 2 september om 22u30

7. TWEE TOT DE ZESDE MACHT

Hoewel één dit najaar de ontspannende programma’s naar eigen zeggen probeert te verspreiden, ligt het zwaartepunt toch nog steeds op zondagavond. In het eerste deel van het najaar moeten twee oude bekenden daarvoor zorgen. Eerst is Bart De Pauw er weer met Twee Tot De Zesde Macht. Maaike Cafmeyer, Tom Waes en Jeroen Meus (daar is hij weer) zijn trouw op post gebleven, maar er zijn ook nieuwe gezichten.

Zo maken Ella Leyers, Regi Penxten en Jani Kazaltzis hun opwachting. De BV’s nemen het op tegen onbekende deelnemers. Een leuke statistiek: vorig seizoen wonnen de onbekende Vlamingen in 75 procent van de gevallen, terwijl de bekende gasten de overige 25 procent haalden. Het geld dat de BV’s winnen gaat zoals gewoonlijk naar een goed doel.

één

Vanaf zondag 7 september om 20u30

8. DE RIDDER

En daarna mag Clara Cleymans opnieuw schitteren. Ze speelt opnieuw de rol van openbaar aanklager Helena De Ridder in het tweede seizoen van de reeks. Clara wordt deze keer gekoppeld aan een ander jong en bekend gezicht: Louis Talpe. Hij speelt de rol van de Gentse havenschepen Thomas De Kuyper. Of er ook romantische momenten van komen, weten we nog niet. Maar we kregen alvast een beeld te zien dat dit niet uitsluit.

Vanaf zondag 7 september om 21u20

9. BESTE VRIENDEN

Bruno Wyndaele gaat opnieuw met bekende duo’s naar een onbekende bestemming. Daar nemen ze het tegen elkaar op in een zoektocht en moeten ze samen verschillende opdrachten tot een goed einde brengen. Pas op de luchthaven weten ze waar ze naartoe zullen gaan. Dit programma was in het verleden al goed voor leuke televisie en de duo’s van komend seizoen mogen er zeker zijn. Zo zullen Erik Van Looy en Philippe Geubels van de partij zijn, maar ook Clara Cleymans en Dahlia Pessemiers-Benamar, Joy Anna Thielemans en Moora Vander Veken, en Jelle De Beule en Laurent Bailleul.

Later dit najaar op dinsdag

10. FLYING DOCTORS

De drie jonge dokters Sam Proesmans, Toon Van Genechten en Filip Couturier keren dit najaar ook terug naar je scherm. We zagen in Convoi exceptionnel al hoe ze een ambulance vol medisch personeel naar Tanzania brachten. Nu zien ze het nog grootser en vertrekken ze met een klein transportvliegtuig naar Centraal-Afrika.

Daar zal het toestel als een medisch evacuatietoestel moeten dienen op een beroemde en spectaculaire plaats: het Virungapark in Congo. De reis gaat via Egypte, Soedan, Ethiopië en Kenia dieper het Afrikaanse continent in. Overal bezoeken ze lokale projecten, terwijl de piloot het vliegtuig moet bijtanken.

Later dit najaar op dinsdag

En verder is er nog dit…

Enkele sterkhouders zullen ook deze keer na de zomer niet ontbreken. Blokken krijgt een nieuw decor en we zullen ook nu weer op enkele specials worden getrakteerd, te beginnen al meteen in september.

De avond wordt op gang getrapt door Iedereen Beroemd. En die ploeg heeft niet stil gezeten, want bijna alle rubrieken zijn vernieuwd. Ook de pendelquiz is gesneuveld, maar in de plaats daarvan komt de tankquiz.

Het kijkcijferkanon Thuis blijft erg belangrijk voor één. “Thuis voelt nu heel fris aan. Dat is wat ik over drie jaar met één wil bereiken”, zegt Goris. Met Thuis weet één opvallend veel jonge kijkers aan het scherm te kluisteren.

Later op de avond gaan we op bezoek in Café Corsari. Ook dat programma is deze zomer grondig onder handen genomen. Er is gewerkt aan het decor en we krijgen vanaf nu iedere week een stamgast die er elke dag zal zitten. Namen zoals Maaike Cafmeyer, Bent Van Looy en Peter Van de Veire hebben al bevestigd. Er komen ook vaste rubrieken met onder andere Jef Neve en Lieven Scheire. We krijgen een serieus De Laatste Show-gevoel.

De informatieve programma’s blijven eveneens op post: Het JournaalDe Zevende Dag (met nieuwkomer Tim Pauwels) en Volt.

De kwartfinale op het WK heeft de Rode Duivels promotie opgeleverd. Eén zal alle kwalificatiewedstrijden voor het EK 2016 uitzenden en Karl Vannieuwkerke neemt de presentatie voor zijn rekening. Van WK-gezicht Jan Mulder hebben we nog niets gehoord.

Op zaterdag gaan we opnieuw de muzikale toer op met Sing That Song.

Beroepen Zonder Grenzen krijgt een nieuw seizoen. Mensen worden andermaal uit hun comfortzone gehaald en trekken naar verre landen. Deze keer volgen we onder andere grafdelvers op de Filipijnen en spoorwegmedewerkers in Rusland.

Jan Van Looveren werkt momenteel ook volop aan nieuw programma. Door een drukke agenda moet hij net zoals wij allemaal vaak dingen weigeren. Maar wat mist hij allemaal? Dat zoekt hij samen met ons uit.

Een blik in de toekomst

Eén blikte ook al even vooruit naar 2015. Vorige week bevestigden de makers van Eigen Kweek al dat ze van hun programma een trilogie zullen maken. En de scripts voor seizoen 2 en 3 zijn volgens Goris “echt goed”. Er komt een tweede seizoen van Reizen Waes en Lieven Scheire krijgt een eigen show. Voorts is er Professor T met Koen De Bouw en Ella Leyers. En één kocht de rechten op het Britse Channel 4-programma Gogglebox. Dat laatste ziet er als volgt uit.

Gesponsorde artikelen