Deze 11 hotels horen ongetwijfeld bij de vreemdste ter wereld

Deze 11 hotels horen ongetwijfeld bij de vreemdste ter wereld

Op de meest bizarre plaatsen vind je tegenwoordig wel een hotel: van een oud vliegtuig tot een kraan tot in een bol die met touwen in een boom is gehangen. Je kan het zo gek niet bedenken. Wil je ook eens een nacht in een onvergetelijk hotel slapen? Check dan hier deze 11 hotels die zonder twijfel bij de vreemdste ter wereld horen! 

1. Capsulevalue Kanda in Osaka, Japan

In de Japanse stad Osaka vind je een hotel waar iedereen in een capsule slaapt. Dat concept is tegenwoordig heel populair in Japan. Alle gasten krijgen hun eigen capsule en een locker om hun gerief in op te bergen. Voor één nacht betaal je zo’n 25 euro.

2. STF Jumbo Stay in Arlanda, Zweden

Dit hotel is gevestigd in een oude Boeing 747 jumbojet uit 1976 en ligt pal naast de luchthaven Arlanda van Stockholm. De coolste kamer is SOWIESO die in de cockpit. Voor een nacht in een kamer voor twee betaal je zo’n 120 euro. Wij zijn alvast fan!

3. Dasparkhotel in Linz, Oostenrijk

In dit Oostenrijks hotel slaap je in een stuk van een gigantische afvoerbuis. De buizen zijn (gelukkig) proper en helemaal gerenoveerd. Veel staat er niet in je kamer/buis: enkel een bed en een lampje.

4. De Havenkraan in Harlingen, Nederland

De Havenkraan bevindt zich in het voormalige machinehuis en de besturingscabine van een kraan aan de Waddenzee in Nederland. De kraan werd tot 1996 ingezet bij het lossen van houtvrachten uit Rusland en Scandinavië. Je slaapt er ongeveer 17 meter boven de kade. Wil je er een nachtje slapen? Begin dan maar te sparen, want je betaalt per nacht zo’n 340 euro.

5. The Dog Bark Park Inn in Idaho, de Verenigde Staten

The Dog Bark Park Inn brengt de term ‘dog lover’ naar een volledig nieuw level. Deze B&B wordt uitgebaat door twee houtkunstenaars en laat de gasten slapen in een gebouw in de vorm van een hond (!). Je betaalt voor een tweepersoonskamer ongeveer 90 euro per nacht. Honden zijn, hoe kan het ook anders, toegestaan!

6. Crazy Bear in Beaconsfield, het Verenigd Koninkrijk

The Crazy Bear heeft unieke kamers die je sowieso voor eeuwig en altijd bijblijven. Ze haalden onder meer hun inspiratie uit de Moulin Rouge, Las Vegas en de planeet Mars. Het hotel is trouwens gesitueerd in het oudste en meest historische pand van Beaconsfield. Daarnaast is de traphal bedekt met bladgoud van 24 karaat en aan de muur van de bar hangt er huid van een Persische pony. Scary!

7. Free Spirit Spheres in Qualicum Beach, Canada

In dit hotel slaap je letterlijk in een bal die met touwen aan de bomen hangt. Nergens kan je zo genieten van de natuur dan midden in het regenwoud. Voor één nacht zo’n bol betaal je ongeveer 175 euro per persoon.

8. The Boot Bed & Breakfast in Tasman, Nieuw-Zeeland

Deze Airbnb in de vorm van een gigantische laars is ontworpen en wordt uitgebaat door Steve en zijn vrouw Judy. Het huisje telt één slaapkamer. Je kant de volledige laars boeken voor 190 euro per nacht.

9. Huettenpalast Berlin in Berlijn, Duitsland

In de hippe wijk Neukölln kan je een caravan of strandhut huren. Aangezien het wel eens heel fris kan zijn in Berlijn, staan ze gelukkig wel binnen. Een nachtje in een hut of caravan kan vanaf 69 euro per nacht.

10. Sleeping Around in België

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een verplaatsbaar hotel. Leuk weetje voor Eén-kijkers: het is in deze containers dat de kandidaten van het programma Het Sterkste Netwerk sliepen.

11. Featherbed Railroad in Clear Lake, California, de Verenigde Staten

Aan de oevers van Clear Lake in het Noorden van Californië staan negen oude treinstellen die volledig gerenoveerd zijn naar coole thema-cabines. Zalig!

(Bron: The Telegraph)

Gesponsorde artikelen