Deze 13 Belgische jazzbars MOET je bezoeken voor je sterft

Niets zo heerlijk als een bruin café met de juiste drank en op de achtergrond wat jazzmuziek! Je zou denken dat ze enkel in het hartje van New York te vinden zijn, maar hey, ook wij hebben geweldige jazzcafés. Echte liefhebbers komen wellicht niet uit de lucht vallen bij het zien van deze lijst met 13 Belgische jazzbars die je MOET bezoeken voor je sterft: 

1. Bravo, Brussel

Bravo ligt in de Vlaamse buurt, in de Aalststraat. Er worden regelmatig concerten gegeven, nu eens op woensdag, dan op vrijdag. En elke vrijdag is het sowieso jammen vanaf 22u. Niet te missen!

2. Hot Club de Gand, Gent

In Hot Club de Gand, op de Groentenmarkt, kan je liveconcerten volgen op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zondag. Zeer gezellig café waar goeie muziek en sfeer altijd dik oké zijn!

3. L’Archiduc, Brussel

L’Archiduc is een jazzcafé in de Dansaertstraat in Brussel. Je komt binnen in een zeer mooi pand met in het midden een prachtige vleugelpiano. Echt een heerlijke sfeer in deze ruimte, waar je je in de jaren ’60 waant. Elke dag geopend tot in de vroege uurtjes!

4. De Muze, Antwerpen

De Muze is zowat het meest bekende café in Antwerpen. De jazzfans weten waar ze moeten zijn vanaf 22u! Met hun dagelijks programma zorgen ze uiteraard voor veel variatie, maar het hoge pand is op zich al een bezoekje waard.

5. Piano Bar, Namen

De Piano Bar ligt op de Place du Marché aux Légumes in Namen. In dit café zorgen ze voor een wel heel gevarieerd programma. Af en toe kan je hier een supergoed concert meepikken.

6. The Music Village, Brussel

The Music Village ligt in de Steenstraat in hartje Brussel, op een wip van de Grote Markt. Het café is zeer ruim, maar nog steeds ontzettend gezellig door de warme verlichting en uiteraard… de goeie muziek ;-). Met een goed glas wijn erbij beleef je hier dé ideale avond.

7. Café Hopper, Antwerpen

Café Hopper ligt schuin tegenover het Museum voor Schone Kunsten op ’t Zuid. Op zondagmiddag en maandagavond kan je hier terecht voor leuke liveoptredens.

8. Sounds Jazz Club, Elsene

De Sounds ligt in de gezellige buurt van Elsene. Ook hier kan je dagelijks een concertje meepikken vanaf 21u30. Zeer gezellig café met altijd leuke namen op het programma. Voor al wie een hongertje zou krijgen: je kan er proeven van de heerlijke Italiaanse keuken.

9. Jacques Pelzer, Luik

Jacques Pelzer Jazzclub ligt op de Boulevard Ernest Solvay. Hier zijn wekelijks sterke optredens van bekende en minder bekende artiesten. De club heeft ook een gezellig restaurantje.

10. Hotsy Totsy, Gent

De Hotsy Totsy ligt in de Hoogstraat in Gent. Het café is druk aangekleed en dat zorgt voor een geweldige sfeer. Hier kan je genieten van wekelijkse jazzconcerten van het betere niveau.

11. Roskam, Brussel

De Roskam ligt op de Vlaamsesteenweg en is één van de gezelligste cafés in de buurt. Elke zondag kan je hier een concertje meepikken.

12. Blues-sphere, Luik

Blues-sphere is een café in de Rue Surlet. De Jazzclub is open op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag. Ze organiseren concerten en jamsessies waar verschillende stijlen aan bod komen: jazz, blues en zelfs de Franse chanson.

13. Charly’s Jazz Club, Charleroi

Charly’s Jazz Club ligt eigenlijk ten zuiden van Charleroi-centrum, in Marcinelle. Jazz, blues én een goede keuken! Elke zaterdagavond geniet je hier van talent van eigen bodem.

Et voilà! We moeten dus écht niet onderdoen wat jazzbars betreft. Daarbij hebben we natuurlijk ook een heel pak Belgisch jazztalent, dat zich niet alleen bewijst in de bars, maar ook het beste van zichzelf geeft tijdens het Hello Jazz Festival. Tot en met 19 december kan je er heerlijk genieten van de beste muziek.

Meer
Lees meer...