Deze 15 series maken in maart (opnieuw) hun opwachting

Deze 15 series maken in maart (opnieuw) hun opwachting

Vind je weg maar eens in alle televisieseries die ze op je afsturen vandaag de dag. Voor je het weet, mis je de start van je favoriete serie. Maar die tientallen, wat zeggen we, honderden series allemaal opvolgen, dat is toch onbegonnen werk? Laat dat maar aan ons over. Hier alle series die je in maart (opnieuw) mag verwachten. Graag gedaan.

1. Hand of God (02/03) – Seizoen 2

Hand of God was een van de twee series waar een pilootaflevering van werd gemaakt voor Amazon. Kijkers konden dan stemmen welke ze ook daadwerkelijk in een serie wilden zien evolueren. En zo werd Hand of God de eerste serie waar het publiek zelf voor had gekozen. Veel baatte het niet, want het tweede seizoen dat 2 maart van start gaat, zal ook het laatste zijn. Genieten van Ron Perlman als corrupte rechter die plots het licht ziet zolang we kunnen.

2. Chicago Justice (05/03)

Chicago Justice is een nieuwe legal drama van NBC en is een onderdeel van de Chicago-franchise. Het hoort zo in het rijtje van Chicago Fire, Chicago P.D. en Chicago Med. Je weet dus al op voorhand dat deze serie niet zal teleurstellen. Wachten is het nog op Chicago Kleuterschool en Chicago de Vuilkar.

3. Making History (05/03)

Nieuw in de comedy-stal van Fox: Making History. Tijdreizen, het is een makkelijke manier waarop vele (animated) series wel eens een aflevering durven vullen. Maar Making History gaat nog een stapje verder door het als opzet te gebruiken voor een volledige reeks. Een professor ontdekt een manier om terug te gaan in de tijd. Samen met zijn collega gaat ‘ie dingen wijzigen in het verleden, maar enkel zodat het hen goed uitkomt. Het track record van Fox (of dochterbedrijfjes FX en FXX) wat betreft comedy’s in acht genomen, is dit er zeker eentje om in de agenda aan te stippen.

4. Keeping Up with the Kardashians (05/03) – Seizoen 13

Kim, Kourtney en Khloé zijn terug! Onze favoriete guilty pleasure (sorry Temptation Island) is al aan zijn dertiende seizoen toe en het belooft een topseizoen te worden. Zo zullen we, onder andere, de hele heisa rond de diefstal van Kim haar juwelen opnieuw kunnen beleven, en dat vanuit haar standpunt! Maar er gaan ook geruchten rond dat Kanye West een nieuw vast personage zal worden in het dertiende seizoen. En voor ons kan er nooit genoeg Kanye zijn. Mo’ Yeezy, mo’ fun!

5. The Americans (07/03) – Seizoen 5

Zoals aangekondigd, zal het vijfde seizoen van The Americans ook het voorlaatste zijn. Het is dus bijna afscheid nemen van Elizabeth en Philip Jennings. Maar niet voor we nog 23 afleveringen (13 in 2017 en nog slechts 10 in 2018) op het puntje van onze stoel gedwongen worden door wat door velen de beste serie die momenteel te zien is op tv wordt genoemd.

6. Designated Survivor (08/03) – Seizoen 1 (deel 2)

Kiefer Sutherland (Jack Bauer in 24) is terug. Deze keer niet als een terrorismebestrijdende agent maar als een kabinetslid die voor de State of the Union wordt aangeduid als designated survivor. Dat is de man die fysiek op een andere plaats moet zijn bij speciale aangelegenheden. Zo kan bij een aanslag of een ramp niet de hele Amerikaanse politieke top, en zo de hele presidentiële lijn, omkomen. En net dat gebeurt toch wel zeker! Tom Kirkman (het personage van Sutherland) wordt dus ineens de nieuwe president van de Verenigde Staten. De eerste tien afleveringen zijn al uitgezonden, de tweede helft van seizoen één begint in maart.

7. Love (10/03) – Seizoen 2

Maart zal ons ook weer onze dosis rom-com bieden. Love is hernieuwd voor een tweede (en ondertussen ook derde) seizoen, en wij hebben het eerste seizoen in één lange ruk uitgekeken. Wij houden 10 maart dus voorlopig nog even volledig vrij.

8. Samurai Jack (11/03) – Seizoen 5

Samurai freaking Jack. Punt. Meer moeten we niet zeggen. Hij is terug 11 maart op Adult Swim, een programmablok op Cartoon Network dat meer gericht is op, zoals de naam al zegt, volwassenen. Dat kan enkel maar goede dingen betekenen. Mis het niet, want dit nieuwe en vijfde seizoen zal onherroepelijk ook het laatste zijn.

9. Snatch (16/03)

Het zal moeilijk zijn voor Snatch om over de benaming ‘die serie met die kerel die Ron Weasley speelt’ te geraken. Als dat al lukt, dan zal het misschien nog moeilijker zijn om de gelijknamige film van Benicio Del Toro met sterren als Brad Pitt en Jason Statham, waarop de serie is gebaseerd, te overtreffen. Voor Grint, die Charlie zal spelen, zal het vertrouwd aanvoelen, want een van de andere hoofdpersonages heeft ook de naam ‘Harry’.

10. Marvel’s Iron Fist (17/03)

De Defenders zullen begin maart eindelijk compleet zijn met de komst van Iron Fist. Finn Jones (beter bekend als Loras Tyrell uit Game of Thrones) neemt de rol van Danny Rand voor zich, een miljardair / boeddhistische monnik / kungfuvechtmachine. Die Danny moet wel een enorm leuk naamkaartje hebben.

11. The Originals (17/03) – Seizoen 4

Deze spin-off van The Vampire Diaries bewees met zijn eerste drie seizoenen al dat het naast zijn origineel mag staan. En misschien zelfs nog een (klein) trapje daarboven. Minpuntje: dit seizoen telt maar 13 afleveringen, in tegenstelling tot de 22 van de eerste drie seizoenen.

12. Into the Badlands (19/03) – Seizoen 2

AMC kon lang teren op een aantal topseries zoals Dexter, Breaking Bad en Mad Men om relevant te blijven. Hoewel ze vandaag de dag een kijkcijferkanon hebben met The Walking Dead, was er daarnaast nog steeds een grote leegte. Into the Badlands was het antwoord van AMC en heeft de verwachtingen (deels) ingelost. Nu, een serie heeft vaak tijd nodig en die tijd gunnen wij Into the Badlands zeker gedurende seizoen 2.

13. Empire (22/03) – Seizoen 3 (deel 2)

Het derde seizoen van het hiphop-drama Empire is al halverwege. Dat de ratings maar blijven stijgen, getuigt van de kwaliteit die ze week na week weer bieden. In het seizoen 2014-2015 overtrof het zelfs The Big Bang Theory en behaalde het de hoogste ratings van alle scriptedbroadcastprogramma’s. Dat wil dus echt wel al wat zeggen. Wij weten echt niet waarom we niet zouden kijken. De negen resterende afleveringen volgen vanaf 22 maart.

14. Grace and Frankie (24/03) – Seizoen 3

Twee vrouwen die een vriendschap opbouwen omdat hun mannen een relatie blijken te hebben. Dat is zoiets dat je in een brainstorm op tafel gooit om te lachen, maar het lijkt dus echt wel te werken. Grace and Frankie krijgt ook een derde seizoen en de teaser, ja, die doet wat ‘ie moet doen. Teasen. Wij zijn geïntrigeerd!

15. 13 Reasons Why (31/03)

Deze serie belooft heavy stuff te worden. Gebaseerd op de gelijknamige bestseller, stelt de serie de vraag: waarom pleegde Hannah zelfmoord? Op die vraag probeert ook Clay Jenson, klasgenoot van en hopeloos verliefd op Hannah, een antwoord te vinden. Selena Gomez was eerst gecast als Hannah, maar die rol ging uiteindelijk naar Katherine Langford. Gomez werkt wel nog mee aan de serie als executive producer.

Gesponsorde artikelen